Ttela

Agneta Sjödin och Thomas Wassberg seglar över Atlanten

- Viktor Andersson/tt

Sex kända svenskar ska ge sig ut på en 17 dagar lång seglats över öppet hav – från Las Palmas till den västindisk­a paradisön Saint-martin. Resan ska sedan bli ett tvprogram i Kanal 5.

Peter Magnusson, Viktor Frisk, Anna Lindberg, Markus Aujalay, Thomas Wassberg och Agneta Sjödin ska korsa Atlanten i en segelbåt. Till sin hjälp har de en besättning bestående av bland andra skepparen Gunnar ”Gurra” Krantz, som har seglat internatio­nellt i över 30 år.

– Jag har seglat förut, så jag vet vad det innebär. Inte minst när det blåser storm, då smäller det rätt friskt i skrovet och man tror att båten ska bli kaffeved. Jag är glad att jag inte är sjösjuk, säger Agneta Sjödin.

Thomas Wassberg däremot har på senare år börjat känna sig sjösjuk till havs, men han tror sjösjukan kommer att ge med sig alltefters­om resan på 500 mil över öppet hav tillryggal­äggs.

– Jag får se till att ta tabletter i början, men sen tror jag det går över, säger han. Jag har varit ombord på mindre segelbåtar, men det var längesen. Värst är nog om det inte sker så mycket vindmässig­t och blir långtråkig­t.

Thomas Wassberg, Agneta Sjödin och de andra deltagarna mönstrar

på den 24 meter långa segelbåten den 19 januari.

Programmet går under arbetsnamn­et Över Atlanten och kom-

mer att visas på Kanal 5 och Dplay hösten 2019.

 ?? Bild: Henrik Montgomery ?? agneta Sjödin och Thomas Wassberg är två av sex kända svenskar som ska segla över atlanten i ett nytt tv-program som har premiär i höst.
Bild: Henrik Montgomery agneta Sjödin och Thomas Wassberg är två av sex kända svenskar som ska segla över atlanten i ett nytt tv-program som har premiär i höst.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden