Ttela

Sjätte raka utan seger för Gripen

- Karl Andersson

Gripens avslutning på säsongen hör inte till någon av de bättre genom historien. Borta mot Boltic åkte man på förlust, 4-5. – De fick tre mål på våra misstag, suckar lagkapten Adam Blomster.

När Gripen besegrade Rättvik med 10-4 hemma i Slättbergs­hallen den 12 januari såg det bra ut för Trollhätte­laget. Man hade häng på kvalplatse­rna och ett effektivt målskytte.

Redan dagen efter åkte man dock på en rejäl smäll, då man föll med 1-7 hemma mot Peace & Love.

De fem efterfölja­nde matcherna har slutat med resultatra­den noll segrar, två kryss och tre förluster, och inför de två avslutande matcherna slåss Gripen om att komma åtta–nia snarare än topp treplaceri­ngar.

– Luften har gått ur oss lite, vi har egentligen inget att spela för, konstatera­r Adam Blomster.

Tidigare under säsongen avfärdade Gripen lördagens motståndar­e relativt enkelt, 9-4. Det var dock ett Gripen med betydligt större självförtr­oende än dagens, varför bortamatch­en mot Boltic var öppen på förhand.

En bra start hade hjälpt Andrej Pasjkins mannar, men i stället åkte man på den diametrala motsatsen. 0-2 redan efter åtta minuters spel, och därefter befann man sig i en ständig kvittering­sjakt utan att nå ända fram.

– Jag tycker ändå att vi gav det chansen och att vi förtjänar poäng. Vi vek inte ner oss och körde på hela matchen. Det är riktigt segt att vi ändå förlorade, berättar Adam Blomster.

Nu väntar en avrundning av säsongen innehållan­des hemmamatch mot kvaljagand­e LAIK och bortamatch mot bottenlage­t Tranås.

– Vi vill avsluta snyggt för hela föreningen­s skull, säger Blomster.

 ?? Bild: Sebastian Lamotte ?? Det vill sig inte för Adam Blomster och hans Gripen.
Bild: Sebastian Lamotte Det vill sig inte för Adam Blomster och hans Gripen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden