Ttela

Ge gratis busskort till alla elever!

- Tuvali Hedberg från Stavreskol­an

Jag tycker att eleverna i Trollhätta­n borde få varsitt gratis busskort. De är många som bor långt ifrån skolan och måste ta bussen till skolan om inte föräldrar har chansen att köra till skolan. Det kostar massa pengar med ett busskort!

Eftersom att det är fritt skolval kan föräldrar och barn välja en skola ganska långt från hemmet, så då måste barnet åka buss om inte föräldrarn­a kan köra.

Dessutom har Sverige och Trollhätta­n pratat väldigt mycket om klimatet och att det är bättre om eleverna åker buss, går eller cyklar i stället för att åka bil till skolan. Men ett busskort är inte direkt gratis!

Ett månadskort för en ungdom kostar hela 435 kronor och skulle ni vilja betala det bara för att åka fram och tillbaka från era jobb?

I min klass behöver tre stycken åka buss till och från skolan. De behöver betala 435 kronor i månaden. Helt sjukt, eller hur? Det blir 5 220 kronor per år. Jag som trodde att skolan var avgiftsfri.

Jag vet att många tycker att man kan välja en närmare skola så att eleverna kan gå eller cykla till skolan, men som sagt är det fritt skolval i Trollhätta­n så man väljer oftast den skola med högst meritvärde och tryggast område.

Jag hoppas att ni förstår vad jag vill få fram med att jag tycker att eleverna ska få varsitt eget busskort.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden