Ttela

Fängelsest­raff efter bråk om cigaretter

- Carl-oscar Lysander carl-oscar.lysander@ttela.se 0520-42 26 21

En 30-åring och hans jämngamla kompis hade varit ute och festat när de genom ett öppet fönster ropade efter cigarrette­r. Det hela urartade och en man blev knivhuggen.

Tidigare på dagen uppger 30-åringen från Mellerud att han och två andra suttit i en lägenhet och blandat alkohol med narkotikak­lassade tabletter. En av personerna i lägenheten ska då ha blivit sur över spilld öl och lämnat lägenheten. Senare på kvällen sökte 30-åringen och kompisen upp mannen och bad om cigaretter genom att ropa genom ett öppet fönster. Mannen som tidigare fått öl på sig under kvällen klev då ut på gatan tillsamman­s med två andra och bråk uppstod.

30-åringen hade i samband med att han lämnade lägenheten tagit med sig en kniv eftersom att han ”kände ett behov av att skydda sig”. Under bråket blev en 25-åring knivhuggen två gånger. 25-åringen hade under bråket också slagit och knuffat de två männen och stod även han åtalad.

Båda männen hävdade nödvärn, men tingsrätte­n bedömde att enbart 25-åringen hade rätt till det. Därför frias han från misshandel­såtalet. 25-åringen menar också att han kände sig extra hotad eftersom att 30-åringens jämnåriga kompis berättat att han ”suttit inne för väpnat rån”.

Den knivhuggne mannen klarade sig utan några allvarliga­re skador, mycket tack vare att kniven som användes var en mindre fruktkniv. Två kompisar till den knivhuggne mannen lyckades avväpna 30-åringen och hålla fast honom tills dess att han greps av polis.

30-åringen döms nu av tingsrätte­n till två års fängelse för grov misshandel.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden