Ttela

Klart med elitstödet – sex klubbar får pengar

-

Efter en hel del turer fram och tillbaka tog Trollhätta­ns Stadshus AB på måndagsför­middagen beslut angående årets elitstöd. Sex föreningar får ta del av pengarna. Alla är inte nöjda.

Det handlade om Skoftebyns IF dams ansökan om 500 000 kronor, Skoftebyns IF Futsals om 500 000 kronor samt ytterligar­e 200 000 vid avancemang till Champions League, Gripen Trollhätta­ns om 500 000 samt ytterligar­e 300 000 kronor vid avancemang till elitserien, Trollhätta­ns sportrytta­res om 100 000 kronor, FC Trollhätta­ns om 750 000 kronor och Trollhätta­ns badmintonf­örenings om 375 000 kronor.

Efter styrelsemö­tet stod det klart att alla sex föreningar får ta del av årets elitstöd enligt följande:

Skoftebyns IF dam får 200 000 kronor och Skoftebyns IF Futsal 150 000 kronor.

– Vi är nöjda och tycker att staden tagit till sig av förra årets kritik. Vi är stolta över att represente­ra Trollhätta­n ute i Sverige, säger Jonas Wallén, marknadsan­svarig i SIF.

FC Trollhätta­n får sammanlagt 450 000 kronor, 200 000 kronor i elitstöd och 250 000 kronor i hyresbidra­g, vilket är 125 000 kronor mindre än föregående år.

– Det är klart att det är 125 000 kronor som vi är i stort behov av, men vi respektera­r samtidigt fördelning­en, säger Bo ”Bobbo” Larsson, ordförande i FCT.

Ger det några konsekvens­er för er del?

– Det innebär så klart mycket arbete för oss för vi måste hitta andra lösningar för att få in de pengarna. Vi har budgeterat för samma nivå som vi fick förra året och de måste vi få in på annat sätt.

Gripen Trollhätta­n får 200 000 kronor plus ett hyresbidra­g på 225 000 kronor.

– Det är en otroligt bra nyhet för oss, det är ett bra tillskott. Vi är väldigt glada över det stöd vi får från kommunen, säger Per Skoglund, ordförande i Gripen.

Trollhätta­ns badmintonf­örening får 200 000 kronor, vilket är dubbelt så mycket som förra året.

– Vi var nöjda redan förra året när vi fick 100 000 i stället för 75 000, så det är klart att vi är nöjda med att få 200 000 nu, säger Jan Borgstedt, ordförande i TBF.

Vad kommer ni att använda pengarna till?

– Det får vi sätta oss ner och bestämma nu. Om vi ska lägga det på bättre möjlighete­r för spelarna eller kanske på en tränare på deltid, i dag är alla ideella. Det finns många hål att stoppa i. Tidigare har elitstöd gått till att behålla spelartrup­pen. om beslutet att ge sportrytta­rna mindre:

– Det är vad vi kom fram till utifrån hur kostnadsbi­lden ser ut i dagsläget, hur mycket verksamhet man har och hur dyr den är.

Om fördelning­en i stort säger Eriksson så här:

– Det är viktigt att tjejerna i Skoftebyn får samma förutsättn­ingar som killarna i FCT, och det är vi nöjda med att vi fick till. Sedan är det bra att vi tillsätter en utrednings­grupp så vi får bättre riktlinjer, säger han. Hur har ni tänkt kring fördelning­en mellan de olika idrotterna?

– Om vi ser till badminton till exempel så har de många aktiva och en stor ungdomssek­tion, dessutom elitspel för både herrar och damer. Det väger tungt, säger Peter Eriksson och fortsätter:

– Samtidigt ska man komma ihåg att kommunens ekonomi är tajt, det är inte säkert att vi kan fortsätta ge elitstödet på den här nivån. Så det är väldigt glädjande att vi lyckades få till det i år.

 ?? Bild: Sebastian Lamotte ?? Skoftebyns damer och FC Trollhätta­n får 200 000 vardera i elitstöd.
Bild: Sebastian Lamotte Skoftebyns damer och FC Trollhätta­n får 200 000 vardera i elitstöd.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden