Ttela

Lång väntan men den var inte förgäves

- Ulf Thuresson ulf.thuresson@ttela.se 0520-42 26 23

Den som ville se ett segermål för Skoftebyn fick vänta länge, men inte förgäves. Med 1,5 minut kvar avgjorde Patrik Burda.

Skoftebyn kom utan seger i sina tre senaste framträdan­de i SFL, och till en början såg det inte ut att gå vägen nu heller.

Torslandas Hampus Furublad var kanske matchens roligaste spelare att titta på, både finurlig och teknisk, egenskaper som han plockade fram i början av matchen.

0-1 var en snygg chip över Skoftebyns målis Felix Nordenfors, och tvåan en lika vacker tvåfotsdri­bbling.

Men Skoftebyn blev inte svaret skyldigt, Haidar Bejans passning öppnade Torslanda-försvaret på vid gavel vid Andreas Svanströms reducering, och Lavdim Azemis skott satt stenhårt i nättaket.

Och när så Fredrik Larsson kunde stöta in en målvaktsre­tur från nära håll såg hemmalaget ut att ha vänt matchen.

I det läget av matchen var gästernas målvakt Simon Rohman egentligen den enda anledninge­n till att Skoftebyn inte gick ifrån ytterligar­e.

Då vände Torslanda tillbaka innan pausvilan, två gånger om dessutom: Erik Johannesse­n och Arnar Bragi Bergsson (han från Idol) gjorde var sitt mål.

Fredrik Larsson, Skoftebyns bäste målskytt, och nästan hela SFL:S förresten, bara Strängnäs Adnan Cirak har gjort fler mål än Larssons 21, var dock inte klar och hans andra mål i matchen innebar kvittering till 4-4.

Inte alls oförtjänt, Skoftebyn hade övertaget i andra halvlek, och det skulle komma mera från Borgens charmörer.

Coachen Daniel Andersson tog timeout efter 37.36, och mindre än en minut senare avgjorde Patrik Burda hela tillställn­ingen. Skoftebyn-torslanda 5-4 (3-4) Målen: 0-1 (4) Hampus Furublad, 0-2 (6) Hampus Furublad, 1-2 (8) Andreas Svanström, 2-2 (11) Lavdim Azemi, 3-2 (14) Fredrik Larsson, 3-3 (17) Erik Johannesse­n, 3-4 (18) Arnar Bragi Bergsson, 4-4 (34) Fredrik Larsson, 5-4 (39) Patrik Burda. Publik: 192.

?? Bild: Christian Flodin ?? Patrik Burda avgjorde sent när Skoftebyn besegrade Torslanda i SFL.
Bild: Christian Flodin Patrik Burda avgjorde sent när Skoftebyn besegrade Torslanda i SFL.