Ttela

Semifinal mot VSK väntar för systrarna Berner

- Johanna Josephsson johanna.josephsson@ttela.se 0520-42 27 46

Förra året blev det inget slutspel för Rut-lina Berner och hennes Villa Lidköping. Det blir det däremot i år. I dag väntar semifinal mot Västerås. – Det är alltid speciellt med slutspel, säger Berner.

Inför förra säsongen bytte Rut-lina Berner från topplaget Kareby IS till nykomlinga­rna Villa Lidköping. Det bytet skulle visa sig innebär att det för första gången på länge inte blev något slutspel för henne. Men nu är ordningen återställd. Redan andra året i elitserien slutade Villa Lidköping fyra och nu väntar semifinal.

– Det är alltid kul med slutspel. Det är en speciell känsla där det är match för match och mer står på spel. Det är antingen vinna eller försvinna och det gäller att sätta spelet direkt, säger Rut-lina Berner.

Semifinale­n avgörs i bäst av tre matcher och drar igång i dag, tisdag. För motståndet står seriesegra­ren Västerås SK.

– Det ska bli jättekul att spela semifinal. Vi har spelat hyfsat jämnt med dem under serien, senast blev det 4-4, så vi har en skön känsla. Men det blir tufft, de har väldigt många bra spelare, säger Rut-lina Berner, vars lillasyste­r Annie även spelar i Villa. Förra året slutade ni näst sist i serien. Hur kommer det sig att det gått bättre i år?

– Vi har fått in några duktiga spelare samtidigt som våra unga spelare har utvecklats mycket. Det finns lite mer rutin i år.

Den rutinen kan komma att bli viktig när laget ställs mot spelare som skytteliga­ledaren Matilda Plan och landslagss­tjärnan Malin Persson.

– De har många bra spelare, men det har vi också. Vi har många som kan avgöra så det blir svårt för VSK att plocka bort några spelare. Men det gäller att vi sätter vårt spel och inte bjuder på något, säger Rut-lina.

Det är inte bara slutspel som stundar för Rut-lina, i dagarna blev det klart att hon får represente­ra Sverige i Universiad­en som avgörs i ryska Krasnojars­k i början mars. Det sedan just Matilda Plan lämnat återbud.

– Jag blev lite förvånad när han (Magnus Nordin, förbundska­pten damlandsla­get) ringde. Men jag är väldigt laddad och det ska bli roligt. Det blir mäktigt att spela i Ryssland.

Det är första gången som bandy är med på Universiad­en, som är som OS för universite­tsstudente­r. Vad tror du om Sveriges chanser att vinna?

– Jag tror vi har goda möjlighete­r, men Ryssland är alltid duktiga, säger Rut-lina Berner.

 ?? Bild: Stefan Bennhage ?? Annie och Rut-lina Berner från Vänersborg ska spela semifinal mot seriesegra­ren Västerås SK.
Bild: Stefan Bennhage Annie och Rut-lina Berner från Vänersborg ska spela semifinal mot seriesegra­ren Västerås SK.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden