Ttela

Sebastian återvänder till Blåvitt

- Andreas Johnsson andreas.johnsson@gp.se Jonatan Andersson jonatan.andersson@gp.se

Sebastian Eriksson är klar för IFK Göteborg. Under måndagen offentligg­jordes den förre kaptenens återkomst. – Det är en spelare som vet vad som krävs för att klubben ska komma tillbaka dit vi vill, säger tränare Poya Asbaghi.

Det blev ingen längre sejour i Grekland för den 30-årige mittfältar­en.

Eriksson anslöt till Panetoliko­s FC under sommaren – men efter ett drygt halvår hade han och klubben gått skilda vägar.

Sedan dess har det spekulerat­s kring en eventuell återkomst till IFK Göteborg och under måndagen kom det officiella beskedet.

Sebastian Eriksson och Blåvitt återförena­s igen.

– Hemma är hemma. Jag har ett stort antal erfarenhet­er med mig och ser fram emot att kunna bidra med det jag lärt mig i med– och motgång till de många unga spelare som finns i IFK Göteborgs trupp 2019. Spännande och inspireran­de, säger han på klubbens hemsida.

Kontraktet sträcker sig över 2021, och tränare Poya Asbaghi är nöjd med att ha tillbaka sin gamle kapten över en längre period.

– Tre år är ungefär samma tidsspann som vi sagt att vi successivt ska komma tillbaka för att sedan slåss om Europaplat­serna år efter år. Att ”Sebban” är med på den resan är väldigt logiskt, säger han till GP och fortsätter:

– Han har dessutom en spelstil som det kanske inte kryllar av i dagens blåvita trupp. Han har erfarenhet­en men också en kompromiss­löshet i närkampern­a som jag hoppas ska smitta av sig på de yngre.

När Sebastian Eriksson ska kunna vara tillbaka i full träning med A-laget är fortfarand­e svårt att säga. 30-åringens ljumskar spökar alltjämt, och trots att kontraktet är påskrivet kan comebacken dröja.

– Det kan ta allt i från någon månad till flera månader. Vi får helt enkelt avvakta och ge ”Sebban” tid. Men det är klart vi har förhoppnin­gar att han ska kunna vara med och bidra i år, säger Poya Asbaghi.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden