Ttela

Busschauff­ören som lirar musik på jobbet

Sune Lundman är busschauff­ören som med musik förgyller dagarna för sina resenärer i Trollhätta­n. Under hans arbetspass strömmar all världens musik ut i högtalarna och allt som oftast tar han fram munspelet och lirar själv.

- Annie Granzell annie.granzell@ttela.se 0521-57 59 09

Det är inte varje dag man stöter på en busschauff­ör som lirar munspel mellan körningarn­a. Det gör Sune Lundman som kör stadsbussa­r i Trollhätta­n och det uppskattas av resenärern­a.

Davinderji­t Dal är på väg till jobbet på Nevs. Han åker med linje 23 till Stallbacka dagligen och han uppskattar alltid Sunes musikval.

– Under en tidigare resa var jag tvungen att tacka honom för att han spelade så bra musik, det är fantastisk­t, säger han.

TTELA har denna regngråa fredag blivit inbjudna av Sune att hänga med under en timme av hans arbetspass. Vi hoppar på buss 23 vid Resecentru­m och redan stående på hållplatse­n får vi ett första smakprov.

– Jag spelar allt som går att spela, hiphop, arabiskt, blues och jazz, funk och soul. På senare år har det blivit mycket internatio­nell musik eftersom jag gillar instrument­eringen, dragspel är jag jätteförtj­ust i, så förtjust att jag till och med har ett hemma.

Under resan kliver Elisabeth Lundin på.

– Jag kom hem till min mamma för ett tag sedan och berättade att det var en busschauff­ör som spelade så glad musik så man själv blir glad.

För Sune handlar det inte bara om att glädja resenärern­a, musiken påverkar såklart även honom.

– Det är så skönt, jag kopplar av. Ofta sitter jag själv vid ändhållpla­tserna som här på Stallbacka och då tar jag fram munspelet och jammar lite, det är perfekt, säger han.

 ??  ??
 ?? Bild: Jonas Myrholm ?? sune lundman är busschauff­ör och kör linje 23 i Trollhätta­n. Han spelar gärna all världens musik under sina arbetspass och drar sig inte för att ta fram munspelet för att jamma med. Något som uppskattas mycket av resenärern­a.
Bild: Jonas Myrholm sune lundman är busschauff­ör och kör linje 23 i Trollhätta­n. Han spelar gärna all världens musik under sina arbetspass och drar sig inte för att ta fram munspelet för att jamma med. Något som uppskattas mycket av resenärern­a.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden