Ttela

Nu vidgar Natalie sina vyer med Calatea

Ni som väntar på ny musik från The Wife kan lyssna på deras sångerska under tiden. Natalie Johansson har startat duoprojekt­et Calatea. – Jag ville utmana mig själv med musiken, vidga vyerna lite, säger hon.

-

I Calatea har hon sällskap av Daniel Hansson från Uddevalla, känd från bland annat bandet Indielån. Det var vid en spelning med dem Natalie och Daniel träffades första gången och efter att han varit och lyssnat på Natalie lite senare, började de prata musik och upptäckte att de hade många gemensamma tankar.

– Så vi bestämde att vi skulle ses och testa att spela ihop, berättar Natalie.

Testet utföll till belåtenhet och därmed var duon Calatea född.

Musiken är svår att placera i ett fack men Natalie beskriver det, med ett skratt, som ”lite annat stuk än i The Wife”.

– Det är mycket stämsång och vi jobbar mycket med att arrangera låtarna. Allt är fortfarand­e väldigt nytt, men folk verkar gilla det och jag tänker att det kanske har lite med enkelheten att göra. Att det är avskalat, intimt.

– Det har på kort tid verkat väcka mycket intresse från både lyssnare och spelställe­n.

The Wife jobbar för övrigt på sin nästa skiva och det är en av anledninga­rna till att Calatea kom till.

– The Wife har hållit på att spela in en ny skiva sedan 2017 (skratt) men jag har överskotts­energi och skriver väldigt mycket musik, så jag behövde få utlopp för det.

– Dessutom vill jag utmana mig själv med musiken, vidga vyerna lite.

Calatea har redan hunnit med några spelningar och fler väntar. På onsdag dyker de upp på N3 i Trollhätta­n (ihop med Trollhätte­killen Edvin Eng), 28/3 spelar de på Bo-

husläns museum i Uddevalla, 5/4 på Close up night i Kulturbare­n (Trollhätta­n) och 13/4 på Record Store Day i Vänersborg.

– I maj ska vi spela i Göteborg och sedan håller vi på att försöka få ihop en liten miniturné på Gotland. Vi tänker att vi kan få till roliga saker att göra och se samtidigt som vi får komma ut och spela vår musik, förklarar Natalie.

– Vi ska också spela in en ep som ska släppas digitalt och sedan blir det förhoppnin­gsvis ett fullängdsa­lbum.

För den som

undrar varifrån duons namn kommer så är svaret växtriket. Calatea är en grön växt med mönster på bladen, en vanlig krukväxt i våra hem.

– Jag nämnde ju att jag har överskotts­energi (skratt) och en av de saker jag har grottat ner mig i är plantor. Jag har mer än 150 stycken i mitt hus – det är som en djungel!

– Det visade sig att Daniel och jag, förutom musiken, även delar intresset för växter, så då kändes det naturligt att ta vårt namn efter en planta.

 ??  ?? Spelglädje och stämsång är två nyckelord för Natalie Johansson och Daniel Hansson i Calatea. Undrar ni vad namnet står för så hittar ni svaret längst till höger i gitarrlåda­n. Japp, det är den gröna växten som bär detta namn.
Spelglädje och stämsång är två nyckelord för Natalie Johansson och Daniel Hansson i Calatea. Undrar ni vad namnet står för så hittar ni svaret längst till höger i gitarrlåda­n. Japp, det är den gröna växten som bär detta namn.
 ?? Bild: Pelle Abelson ??
Bild: Pelle Abelson
 ?? Bild: JESSICA GOW / TT ?? Så här ser kan en Calatea se ut.
Bild: JESSICA GOW / TT Så här ser kan en Calatea se ut.
 ?? Mia Thornberg mia.thornberg@ttela.se ??
Mia Thornberg mia.thornberg@ttela.se

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden