Ttela

Bombgruppe­n sprängde misstänkt föremål

- Ida Österberg ida.osterberg@ttela.se 0520-42 26 00

Polisen bombgrupp var i Vargön på måndagen och sprängde ett misstänkt farligt föremål. Vad föremålet faktiskt var, är fortsatt okänt.

Det var på måndagsmor­gonen som polisen larmades om ett misstänkt föremål i Vargön. Föremålet var rörformat och låg på gräset bredvid en cykelväg, i närheten av en gångtunnel under järnvägen.

– Man har hittat någon form av dynamitsta­v ute i terrängen, sa Thomas Fuxborg, presstales­person vid polisen inlednings­vis.

– Vi har tagit kontakt med bombskydde­t. De får komma ut och biträda med råd, sa Peter Nordengard, vakthavand­e befäl vid polisregio­n Väst.

Föremålet bevakades av en polispatru­ll under förmiddage­n och folk kunde fortsatt använda tunneln och cykelvägen. Vid klockan 12.25 kom bombgruppe­n till platsen. Efter en snabb undersökni­ng bestämde de sig för att spränga föremålet på plats.

– Det är hemmabyggt så vi vet inte vad som är i den och tar höjd för det, sa en av bombteknik­erna till vår reporter på platsen.

Inför sprängning­en spärrade polisen av området kring platsen och boende i grannhusen ombads hålla sig inne. Sandsäckar placerades runt föremålet och tågtrafike­n förbi platsen stoppades en kort stund. Två sprängning­ar gjordes. – Den andra smällen var rejäl, sa TTELA:S reporter på plats.

Eftersom föremålet nu har sprängts, så vet polisen inte om den var skarpt laddad.

– Vi kommer aldrig få veta vad det är för någonting. Men vi kommer skriva en anmälan om försök till allmänfarl­ig ödeläggels­e, säger Ola Kleinert, jourhavand­e förundersö­kningsleda­re vid polisen.

 ?? Bild: Ida Österberg ?? Det misstänkta föremålet, låg helt öppet på gräsplätte­n intill vägen.
Bild: Ida Österberg Det misstänkta föremålet, låg helt öppet på gräsplätte­n intill vägen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden