Ttela

Kylig vecka med sol väntas

- Elin Johansson elin.johansson@ttela.se 0520-42 26 00

Det blir en kyligare vecka med sol, moln – men det kan även komma snö. Risken för gräsbrände­r finns dock fortfarand­e, enligt SMHI. – Det kommer inget regn under veckan, men det finns risk för snö, säger Mikael Sjöstrand, meteorolog på Foreca.

Början av veckan bjuder på sol med kalla vindar med temperatur på fyra till sju plusgrader. Med minusgrade­r under natten till tisdag blir det en kall morgon med sol och moln.

Under onsdagen kan snö.

– Det blir ett högtryck och molnigt. Eventuellt kan det komma snö under förmiddage­n med temperatur­er på en till tre grader, säger Mikael Sjöstrand.

På torsdagen blir det kalluft med Meteorolog

det komma sol och moln hela dagen med temperatur­er på runt två grader.

– Det blir inte tvåsiffrig­t denna vecka, säger Mikael Sjöstrand.

På fredag och till helgen blir det sol och fem till nio plusgrader.

– Det är fortfarand­e risk för gräsbrände­r, så länge det är soligt väder. I början av veckan är risken som störst, längre fram i veckan vet man inte, säger Mikael Sjöstrand.

– Vad jag kan se kommer det inte att regna under veckan. Det blir fortsatt torrt. Men kommer det lite snö kan det påverka risken för gräsbrände­r, eftersom fjolårsgrä­set ligger kvar. När vårgräset kommer kan risken för gräsbrände­r minska, säger Mikael Sjöstrand.

Eventuellt kan det komma snö under förmiddage­n med temperatur­er på en till tre grader

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden