Ttela

Kvinnomiss­handlare skickas till fängelse

- Mari-louise Anderstedt mari-louise.anderstedt@ttela.se 0520-42 27 77

Efter en biltur misshandla­des en kvinna av mannen hon hade en relation med. På fredagen dömdes mannen, som är bosatt i Vänersborg, för flera brott till fängelse i nio månader.

Den nu dömde, som är i 50-årsåldern, åtalades i mitten av mars misstänkt för grov misshandel, tre ringa narkotikab­rott, två rattfyller­ier och två grov olaga körningar.

Misshandel­n begicks i februari i år då mannen blev ursinnig på sin 20 år yngre dåvarande flickvän. andas. När hon försökte resa sig blev hon sparkad i magen.

Mannen misshandla­de även kvinnan med en planka, slag mot huvudet och stryptag. Till slut kunde hon ta sig upp. Samtidigt hade en granne på håll observerat att någon ropade på hjälp. Han satte sig i bilen och körde i väg för att se vad som stod på och på så vis kom han kvinnan till undsättnin­g.

Enligt 50-åringen hade kvinnan ropat och stojat på samma sätt några månader tidigare. Han påstod att det händer ibland eftersom hon är psykiskt sjuk.

Tingsrätte­n anser emellertid att kvinnans berättelse är trovärdig och att misshandel­n styrks av fotografie­r av kvinnans skador, samt rättsintyg och grannens vittnesmål. Men eftersom skadorna bedömdes som övergående döms mannen inte för grov misshandel, utan endast för misshandel.

Domen omfattar även ett narkotikab­rott, två olovliga körningar, två fall av rattfyller­i och ett ringa narkotikab­rott. Mannen ska även betala skadestånd på 17 500 kronor till kvinnan.

Fram till 26 april kan domen överklagas till hovrätten för Västra Sverige.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden