Ttela

Ordförande: ”Vi måste analysera läget”

- Johanna Josephsson johanna.josephsson@ttela.se 0520-42 27 46

Vänersborg­s kommun säger nej till en ackordsupp­görelse med IFK Vänersborg. Det stod klart på måndagsför­middagen. – Vi måste analysera läget med vår advokat, säger Jan-olof Olsson, ordförande i IFK.

På måndagen var det sista dagen för IFK Vänersborg­s fordringsä­gare att svara på om de går med på en ackordsupp­görelse eller inte. Tidigare har de två största fordringsä­garna, Sparlunds Buss och Quality hotel, ställt sig positiva till uppgörelse­n.

På måndagen tog en annan stor fordringsä­gare i form av Vänersborg­s kommun sitt beslut. Där blev det dock ett negativt sådant.

Kommunstyr­elsens arbetsutsk­ott beslutade, i oenighet, att inte gå

Nu får vi med hjälp av vår advokat analysera det här läget Jan-olof Olsson Ordförande IFK Vänersborg

med på uppgörelse­n. I stället föreslår man en avbetalnin­gsplan som sträcker sig över fem år.

IFK:S ordförande Jan-olof Olsson om kommunens beslut:

– Alla andra som hittills har inkommit med svar har varit positiva. Nu får vi med hjälp av vår advokat analysera det här läget. I övrigt har jag ingen kommentar, säger han.

I samband med beslutet riktar kommunstyr­elsens 1:e vice ordförande Gunnar Lidell (M) kritik mot hur IFK har skött sin ekonomi.

Vad säger du om kritiken?

– Vi kunde inte veta den ekonomiska utgången av bandy-vm. När det gäller vår egen ekonomi hade vi utgått från att vi skulle ha ett positivt resultat, alltså en budget i balans, säger Olsson.

Ni gick 2,1 miljoner back. Hur kunde ni räkna med att det skulle gå ihop?

– Vi utgick från att vi skulle lösa det. Om man jobbar mycket med sponsring på olika sätt så tror man att man kan lösa det, säger Olsson.

 ?? Bild: Ulf Thuresson ?? Jan-olof Olsson, ordförande i IFK Vänersborg.
Bild: Ulf Thuresson Jan-olof Olsson, ordförande i IFK Vänersborg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden