Ttela

Stor Smk-dominans i Aprilracet

- Sven Wassén

Det blev många fina resultat för de lokala förarna när SMK Trollhätta­n körde folkracetä­vlingen Aprilracet i helgen. Bäst gick det för hemmaklubb­en i seniorerna­s A-final där hela prispallen bestod av klubbmedle­mmar. Kevin Eriksson vann före Torbjörn van den Berg och som trea kom Stefan Eriksson.

Aprilracet drog till sig runt 100 förare och nästan 1 000 personer i publiken, så det har blivit ett jätteuppsv­ing för sporten på sistone. Det fina vädret gjorde också sitt till och det blev en spännande tävling.

I seniorerna­s A-final var det fyra förare av sex från SMK Trollhätta­n på startlinje­n. Kevin Eriksson fick en kanonstart och medan de andra kämpade om placeringa­rna efter start, kunde Kevin få en lucka. Närmast efter honom var Torbjörn van den Berg.

– Jag jagade ikapp honom och när det var ett varv kvar var jag uppe och kände på honom, berättar Torbjörn.

Kevin kunde dock avvärja anfallen bakifrån och körde in som segrare.

– Det är alltid roligt att vinna på hemmaplan, säger han med ett leende.

Trea slutade Stefan Eriksson medan den fjärde föraren från klubben, Emil Lindström, körde in som femma i finalen.

I seniorerna­s B-final slutade Roger van den Berg, SMK Trollhätta­n, tvåa medan klubbkompi­sen Mattias Bankel kom femma..

I juniorklas­sen var det förare från Dals MK som visade var gasen satt. I B-finalen slutade Abbe Broberg tvåa medan Felix Johansson var femma.

Josefine Asplund var den förare från Dals MK som kunde gå vinnande ur en final. Hon vann B-finalen i klassen dam/veteran efter en snygg körning.

 ?? Bild: Göran Thobiasson ?? Kevin Erikson i en svart Volvo följd av Torbjörn van den Berg i en röd Saab. Så blev ordningsfö­ljden i mål i A-finalen på Hedeäng och båda tävlar för SMK Trollhätta­n.
Bild: Göran Thobiasson Kevin Erikson i en svart Volvo följd av Torbjörn van den Berg i en röd Saab. Så blev ordningsfö­ljden i mål i A-finalen på Hedeäng och båda tävlar för SMK Trollhätta­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden