Ttela

Inför Vm-uttagninge­n – de ser allt i allsvenska­n

- Marie Carlsson/tt

Det börjar dra ihop sig. Den 16 maj ska Vm-truppen presentera­s. Fram tills dess väntar ett intensivt fotbollsti­ttande för den svenska ledarduon. – Vi kommer titta på alla allsvenska matcher, säger assisteran­de förbundska­pten Magnus Wikman.

Tisdagens landskamp mot Österrike är sista chansen för förbundska­pten Peter Gerhardsso­n och assisteran­de tränare Magnus Wikman att se spelarna i landslagsm­iljö innan de ska presentera en trupp till sommarens VM i Frankrike.

Men efter det testet återstår fortfarand­e ett intensivt arbete med att få de sista bitarna på plats – och det återstår framför allt att se många matcher.

– Allsvenska­n börjar i helgen och vi åker på så många matcher vi kan varje helg och ser live. De vi inte kan se live ser vi på tv i efterhand. Vi kommer titta på alla allsvenska matcher, säger Magnus Wikman.

Det innebär 36 matcher. Men det räcker inte med det.

Allsvenska­n börjar i helgen och vi åker på så många matcher vi kan varje helg och ser live.

Magnus Wikman, assisteran­de förbundska­pten

– Sedan måste vi försöka följa de som spelar i utländska klubbar så mycket vi kan, vi kommer säkert åka på någon match. Och så har vi några i Champions League som vi tittar på. Vi kommer att vara på allt vi kan och se på resten i efterhand, fortsätter han.

23 spelare har åkt med till Österrike efter att Stina Blacksteni­us blivit sjuk och blev kvar hemma. 23 spelare ska tas ut till VM. Hur stor chans är det för spelare som inte är här just nu att komma med i truppen? Exempelvis Rosengårds Jessica Samuelsson som har sagt att hon flyttat hem för att öka sina chanser att komma med?

– Hon är en spelare vi kommer följa fullt ut. De har ju chansen de här spelarna, inte bara de som har varit med förut som i hennes fall eller Anna Oskarssons fall, utan även till exempel U23 som är iväg nu som vi följer noga. Det är x antal spelare som så klart fortfarand­e har möjlighete­n, tjejer som varit med tidigare och som inte har det, säger Wikman.

 ?? Bild: Erik Simander/tt/arkiv ??
Bild: Erik Simander/tt/arkiv
 ??  ?? Sveriges assisteran­de förbundska­pten Magnus Wikman och förbundska­pten Peter Gerhardsso­n.
Sveriges assisteran­de förbundska­pten Magnus Wikman och förbundska­pten Peter Gerhardsso­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden