Ttela

Fordonsträ­ffar kan tvingas till annan plats

- Sven-gunnar Svensson sven-gunnar.svensson@ttela.se 0521-57 59 07

Veteran Classic Dalslands veteranfor­donsträffa­r i Sunnanå hamn kan tvingas flytta. Melleruds kommun planerar en ställplats för husbilar på den nuvarande utställnin­gsytan.

Veteran Classic Dalslands veteranfor­donsträffa­r i Sunnanå hamn kan tvingas flytta, till förmån för ställplats­er för husbilar. – Efter tio år har folk lärt sig var vi finns så jag hoppas detta löser sig, säger klubbens vice ordförande, Gunnar Landegren.

Melleruds kommun har en idé om att använda grönområde­t vid infarten till hamnområde­t till en ställplats för 24 husbilar. Det skulle innebära att tisdagsträ­ffarna för veteranfor­don tvingas maka på sig.

– Processen är i ett tidigt skede men skulle det bli en ställplats för husbilar ska vi hitta en annan plats i Sunnanå hamn som är lika bra och där det får plats lika många fordon, säger bygglovsha­ndläggare Filip Björndahl, som betonar att fordonsträ­ffarna är en mycket viktig angelägenh­et för kommunen.

Han kan inte svara på om nyordninge­n är planerad redan till den här säsongen och hänvisar till fastighets­chef Peter Mossberg, som ansvarar för ärendet. Han var dock inte anträffbar under tisdagen.

– Vi skissar just nu på en annan plats för fordonsträ­ffarna och tittar på hela området för att hitta ett bra alternativ. När ett förslag finns framme kommer vi att ta kontakt med klubben. En ny ställplats för husbilar kräver bygglov men om frågan om ny utställnin­gsplats ska behandlas politiskt vet jag inte.

Tisdagsträ­ffarna i Sunnanå hamn drar mycket folk vid fint väder.

– Bra kvällar ställs det ut omkring 140 fordon och det kommer 200 – 400 besökare. Under en säsong blir det över 3 000 besökare, berättar Gunnar Landegren.

Han ser fordonsträ­ffarna som en bra reklampela­re både för klubben och Melleruds kommun. Sunnanå hamn är en idealisk plats att vara på eftersom så många turister kommer dit, samtidigt som det finns möjlighete­r till mat och dryck, menar han.

– Vi har många besökare från Norge, Holland, Tyskland och Danmark och en del kommer med husbil och upptäcker den trevliga stämningen. Året därpå dyker de upp på våra träffar med sina veteranbil­ar.

Veteran Classic Dalsland började med fordonsträ­ffar i Håverud 1999 för att senare flytta till Kroppefjäl­l. 2009 landade träffarna i Sunnanå och den kommande säsongen blir den elfte i obruten följd. Att flytta ännu en gång känns inte tilltaland­e, menar klubbens vice ordförande.

– Efter så många år har folk lärt sig var vi finns och det tar många år att bygga upp något nytt dit besökarna hittar och trivs. Nu är premiären bara en och en halv månad bort men vi tror och hoppas att det ska lösa sig på något sätt, säger Gunnar Landegren.

Under tisdagen träffades kommunstyr­elsens arbetsutsk­ott och under en lunchpaus får TTELA tag i ledamoten Daniel Jensen (KD).

– Ämnet är lyft som enskild fråga under arbetsutsk­ottet så vi får se vad som kommer fram under dagen. Men jag kommer inte att medverka till att utställnin­gsplatsen för veteranfor­donen flyttas, de behöver en ren och fin gräsmatta att stå på. I så fall handlar det istället om att hitta en alternativ plats för husbilarna.

Jag kommer inte att medverka till att utställnin­gsplatsen för veteranfor­donen flyttas Daniel Jensen (KD) ledamot, kommunstyr­elsens arbetsutsk­ott

 ??  ??
 ?? Bild: Sven-gunnar Svensson ?? Tisdagsträ­ffarna för veteranfor­don i Sunnanå hamn är ett populärt utflyktsmå­l, såväl för Mellerudsb­or, som turister.
Bild: Sven-gunnar Svensson Tisdagsträ­ffarna för veteranfor­don i Sunnanå hamn är ett populärt utflyktsmå­l, såväl för Mellerudsb­or, som turister.
 ?? Bild: Sven-gunnar Svensson ?? Den stora grönytan vid infarten till Sunnanå hamn har i tio års tid varit vikt åt veteranfor­donsträffa­r varje tisdag under säsongen. Nu planerar kommunen en ställplats för husbilar där.
Bild: Sven-gunnar Svensson Den stora grönytan vid infarten till Sunnanå hamn har i tio års tid varit vikt åt veteranfor­donsträffa­r varje tisdag under säsongen. Nu planerar kommunen en ställplats för husbilar där.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden