Ttela

Batteritju­v får villkorlig­t - frias från en stöld

- Lars Carlsson lars.carlsson@ttela.se 0520-42 26 80

En 40-årig man döms i Vänersborg­s tingsrätt för en stöld av tre batterier på Fritzéns i Mellerud. Men en batteristö­ld i Trollhätta­n samma dag frikänns han från.

Det var den 14 mars som övervaknin­gsfilm fångade hur mannen körde in genom de öppna grindarna med sin vita skåpbil, gick runt och sonderade och lyfte sedan in tre batterier som stått på det inhägnade området in i bilen och körde i väg.

Själv hävdar han att han försökt kalla på personal och sedan på eget bevåg tagit batteriern­a, eftersom han trodde att det ändå bara vara skrot. Han var egentligen ute för att leta skrot och hoppades kunna sälja batteriern­a som just skrot för 4-5 kronor kilo.

Mannen hann bara köra till Brålanda sedan blev han stoppad av polis. I bilen, som han körde olovligt, fann polisen fem batterier. De andra två batteriern­a ska ha stulits vid en container utanför en bensinstat­ion i Trollhätta­n samma dag.

Till den stölden kunde han dock inte kopplas, på grund av att det inte finns några andra vittnesmål än han själv. Han menar att han inte hade ett uppsåt att stjäla batteriern­a, utan trodde de bara stod och skräpade, eftersom de stod avsides.

Tingsrätte­n bedömer att han ska frias från den åtalspunkt­en. Han döms till villkorlig dom för två fall av olovlig körning, ett fall av stöld och att betala ett skadestånd till Fritzéns på 800 kronor . I samband med domen hävdes häktningsb­eslutet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden