Ttela

Thulin/persson: ”Vi vill vara på den övre halvan”

- Toni Andersson toni.andersson@ttela.se 0520-42 26 44

För några år sedan var Patrik Thulin och Tobias Persson ett tränarpar i Vänersborg­s IF:S damlag. Nu är de återförena­de i Skoftebyns IF som i kväll premiärspe­lar mot IK Gauthiod på hemmaplan. – Vi lärde mycket under förra säsongen, och i år är vi bättre, säger tränarduon unisont.

2018 var Skoftebyns första på division 1-nivå och in i det sista var det oklart om kontraktet skulle klarar eller inte.

Det hela avgjordes inte förrän i den sista omgången.

Med blott en poäng tillgodo till bakomvaran­de lag gick det dock vägen för de vittröjade.

– Den erfarenhet vi skaffade oss då är guld värd nu. Vi har också en bredare och jämnare trupp i år, säger Patrik Thulin, som alltså har sin förre vapendraga­re Tobias Persson vid sin sida.

– Vi delar på ansvaret, säger de två och börjar sedan prata om den spelidé som framförall­t Thulin ligger bakom.

Det handlar i grund och botten om ett väl inövat och utvecklat passningss­pel, ett spel som bygger på struktur och inte på chans.

– Jag är nördig, jag vet, men så som Napoli spelade förra säsongen är inget annat än njutbart, säger Patrik Thulin, stor fantast av italiensk fotboll i allmänhet och alltså Napoli i synnerhet.

I nästa andetag kallar han sin tränarkoll­ega Persson för ”strukturfa­scist” och då förstår alla att Sif-spelarna drillas av ett tränarpar som kräver ordning och reda, disciplin och ett brinnande intresse för den fotboll som ”ska spelas”.

– Vår spelidé passar bra när vi för matcherna, säger Patrik Thulin och avslöjar därmed syftet att göra just det.

Målet för Skoftebyn är högre satt än i fjol då nytt kontrakt var realistisk­t.

– Vi har sagt att vi vill vara på den övre halvan, att i enskilda matcher kunna utmana topp 5-lagen och att nå resultatmä­ssig stabilitet, säger Tobias Persson. Vad tror ni om serien i år?

– Den inte bättre än förra året, snarare tvärtom, med tre nykomlinga­r och inget lag uppifrån. Alingsås blir favorit men även Qviding är bra, tippar Patrik Thulin.

Skoftebyn har gjort en bra försäsong och spelare som har nyckelroll­er är Anna Larsson, Anna Johansson och nyförvärve­t från TFK/HIS, Emilia Bengtsson.

– Och det finns förstås flera, Desirée Saad och Mirjam Bader till exempel, och Annika Möller. Vilken människa, jag har nog aldrig träffat en mer ödmjuk person, säger Thulin.

En handfull nyförvärv har handplocka­ts till föreningen av vilka kandensisk­a kvicksilvr­et Brittney Lawrence sticker ut med sin snabbhet och tidigare nämnda Emilia Bengtsson, landslagst­jej och jättetalan­g som bland andra Pia Sundhage har pratat gott om.

 ?? Bild: Toni Andersson ?? Patrik Thulin (till vänster) och Tobias Persson delar på tränaransv­aret i Skoftebyns IF den här säsongen och båda tror på en bättre tabellplac­ering än förra året.
Bild: Toni Andersson Patrik Thulin (till vänster) och Tobias Persson delar på tränaransv­aret i Skoftebyns IF den här säsongen och båda tror på en bättre tabellplac­ering än förra året.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden