Ttela

Catherine Deneuve spelar mot dottern

-

Att få mor och dotter Catherine Deneuve och Chiara Mastroiann­i att spela mor och dotter på film – hur svårt är det? Inte särskilt. Det är i alla fall regissören Julie Bertucelli­s erfarenhet.

Det skulle kunna vara en utmaning, men när Julie Bertucelli berättar om hur hon engagerade Catherine Deneuve och Chiara Mastroiann­i till filmen ”Claire Darling” låter det förbluffan­de enkelt.

– När Catherine hade tackat ja, började jag tänka på Chiara. Och hon tyckte att det var en bra idé.

I filmen spelar Deneuve en kvinna som plötsligt bestämmer sig för att göra sig av med alla sina ägodelar och arrangerar en loppis i sin trädgård.

Hon och hennes dotter har inte haft någon kontakt på många år – men när dottern får höra talas om vad modern håller på med kommer hon omedelbart dit för att försöka ta reda på vad som har hänt.

När vi sedan började filma var jag självfalle­t medveten om att ”detta är Catherine Deneuve”, denna ikon som funnits med under hela min uppväxt.

Filmen bygger på en amerikansk bok. När Julie Bertucelli skrev manuset funderade hon inte över vilka skådespela­re hon skulle vilja ha, att sedan få nobben skulle vara frustreran­de.

Men när allt var klart var Deneuve hennes första tanke.

– När vi sedan började filma var jag självfalle­t medveten om att ”detta är Catherine Deneuve”, denna ikon som funnits med under hela min uppväxt. Men hon var underbar. Hon uppförde sig inte som en stjärna. Hon var mycket delaktig i det vi gjorde. Hon hade många regissör synpunkter, ibland höll jag med henne, och när jag inte gjorde det motiverade jag varför och det accepterad­e hon.

– Och Catherine och Chiara tyckte att det var kul att filma ihop. De

 ??  ?? Catherine Deneuve och Chiara Mastroiann­i spelar mor och dotter i filmen ”Claire Darling”.
Catherine Deneuve och Chiara Mastroiann­i spelar mor och dotter i filmen ”Claire Darling”.
 ?? Bild: Folkets Bio/pressbild ??
Bild: Folkets Bio/pressbild

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden