Ttela

Deneuve och Mastroiann­i

- Gunnar Rehlin/tt

Född 1943 i Paris, Frankrike. Hon filmdebute­rade som tonåring 1957 och fick sitt stora genombrott i ”Paraplyern­a i Cherbourg” 1964. Genom årens lopp har hon medverkat i ett stort antal filmer, däribland Roman Polanskis ”Repulsion”, François Truffauts ”Sista tåget” och Régis Wargniers ”Indochine”.

Hon har sonen Christian med Roger Vadim och dottern Chiara med Marcello Mastroiann­i. • • • Född 1972 i Paris, Frankrike. Filmdebute­rade 1993 i ”Ma saison préférée”, där mamma Catherine Deneuve spelade den kvinnliga huvudrolle­n. Hon har medverkat i filmer som ”Persepolis”, ”Prét-àporter” och ”Les bien-aimés”. Hon var en del av juryn på filmfestiv­alen i Cannes 1998.

Är också sångerska och har släppt albumet ”Home” tillsamman­s med dåvarande maken Benjamin Biolay. • • • såg varandra som aktriser, inte som släktingar.

Julie Bertucelli avhöll sig från att undra över om Deneuve och Mastroiann­i använde sig av det privata när det spelade mor och dotter.

– Det var upp till dem, jag lade mig inte i det. Om det skulle vara en intimitet från verklighet­en så fick den komma från dem. Däremot talade jag mycket om mina egna minnen, om min mor, om min mormor och om mina egna känslor inför ålderdom och död.

Arbetet med att hitta rekvisita till loppisen i trädgården blev en verklig resa in i Julie Bertucelli­s minnen.

– Jag letade fram bilder från min mormors hus och så kunde vi leta efter möbler och föremål som liknade dem. Jag kunde återskapa mitt eget förflutna. Det var en av de riktiga höjdpunkte­rna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden