Ttela

Nytt köpcentrum fylls med företag

- Sven-gunnar Svensson sven-gunnar.svensson@ttela.se 0521-57 59 07

Nyheter: Det nya köpcentret på Västerråda i Mellerud fylls på med restaurang­er och butiker. Tre fjärdedela­r av ytan är nu uthyrd och målet är att centret ska vara fullbelagt vid öppnandet, som planeras till slutet av oktober.

Köpcentret på Västerråda i Mellerud fylls på med fler butiker och restaurang­er. I nuläget är tre fjärdedela­r av den 10 000 kvadratmet­er stora ytan uthyrd. – Det är inte så illa och vi har även fler aktörer på gång, säger Ingmar Johansson, uthyrnings­ansvarig.

Coop var första butik att etablera sig i det nya köpcentret, som planerar att öppna i slutet av oktober. Senast i raden att teckna hyreskontr­akt är statliga Apoteket AB, som kommer att hyra 208 kvadratmet­er.

Sedan tidigare är det också klart att Dollarstor­e och Sibylla flyttar in. Den förstnämnd­a butiken hyr 3 000 kvadratmet­er, vilket är aningen mindre yta än vad Coop har.

Två mindre Mellerudsf­öretag flyttar ned till Västerråda och det är New Look (frisör) och Kanyas Thairestau­rang.

– Sibylla och thairestau­rangen kommer att ha drive-in-lösningar för hämtning av mat, samt egna ingångar eftersom de har andra öppettider än övriga köpcentret, säger Ingmar Johansson.

Utöver dessa sex hyresgäste­r berättar han att det finns en överenskom­melse med ytterligar­e en aktör. Vem det är och vilken bransch det handlar om vill han inte uppge innan kontraktet är påskrivet.

– Vi har även långt gångna förhandlin­gar med tre andra företag, men där är vi inte helt överens ännu. Det pågår även ett aktivt arbete för att hitta fler aktörer så vårt mål är att köpcentret ska vara fullbelagt vid öppnandet. Lite beroende på storlekarn­a handlar det om cirka 15 företag när lokalerna är helt uthyrda.

Att locka klädbutike­r till köpcentret har visat sig vara en svår nöt att knäcka.

– Det är absolut något som fattas. Det är idag en tuff bransch och vi kämpar hårt för att lösa det.

Totalt blir det nya köpcentrum­et på Västerråda 12 000 kvadratmet­er stort, varav 10 000 är uthyrnings­bart. Övrig yta är exempelvis korridorer och toalettutr­ymmen. I ena ändan av fastighete­n ska Coop ligga och i den andra Dollarstor­e.

– Det innebär att vi får ett bra flöde med besökare och kunder genom hela köpcentret.

Ingmar Johansson jobbar åt Orvelingru­ppen, som tillsamman­s med Coop Väst äger Melleruds Handel, som i sin tur är byggherre. Han har haft möte med representa­nter för Melleruds kommun där centrumhan­deln togs upp för diskussion.

– Vi har försökt tvätta bort uttrycket centrumhan­del och vill i stället prata om handeln i Mellerud. Vi vill inte konkurrera ut handeln i centrum, men tror att handel föder handel. Sedan Tanums shoppingce­nter etablerade sig har index för sällanköps­varor stigit markant och det handlar om liknande siffror för dagligvaru­handeln, betonar Ingmar Johansson.

 ??  ??
 ?? Bild: Sven-gunnar Svensson ?? Tre fjärdedela­r av det nya köpcentret på Västerråda är nu uthyrt, där Coop och Dollarstor­e kommer att förfoga över de största ytorna.
Bild: Sven-gunnar Svensson Tre fjärdedela­r av det nya köpcentret på Västerråda är nu uthyrt, där Coop och Dollarstor­e kommer att förfoga över de största ytorna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden