Ttela

Kvinna hamnade i mardrömsfö­rhållande

- Lars Carlsson lars.carlsson@ttela.se 0520-42 26 80

En man i 30-årsåldern från Dalsland visade stor hänsynslös­het mot både sin sambo och hennes pappa. Under ett halvår misstänks han ha misshandla­t henne ett flertal gånger, genom stryptag, slag och sparkar. Vid ett tillfälle krävde han enligt åtalet också 100 000 kronor av henne, annars skulle hon eller närstående komma till skada.

Våldet, hoten och kränkninga­rna har pågått på flera platser i landet, bland annat i Skåne och Dalsland.

Vid det första tillfället, i Skåne i november 2018 då paret varit tillsamman­s sedan sommaren, ska mannen ha slagit henne i bostaden, dragit ner henne i källaren och där slagit henne med en mobiltelef­on i huvudet flera gånger och sedan sparkat henne när hon låg på golvet. Hon fick också en brännskada, efter att han bränt henne med en cigarett på handen.

I januari i år ska han ha misshandla­t henne i en släktings bostad i Dalsland, genom att dra henne i håret, sparka och stampa på hennes revben. Bara ett par dagar senare tog han med henne i sin bil till en sjö i Skåne och hotade under färden med att döda henne. Sedan de lämnat bilen ska han åter ha slagit och sparkat henne.

Det hela kulminerad­e den 2 februari, när han åter dök upp vid hennes bostad i Skåne. Hennes mamma, pappa och tre barn var också närvarande och fick ta del av hoten.

Han ska ha tagit stryptag på kvinnan, hållit en kniv mot hennes och sagt att han ska skära upp hennes hals. Familjen fick fly in i pappans bil för att undkomma den vansinnige mannen, som bankade och slog på bilen och krossade vindrutan. Han ska också ha krävt henne på 100 000 kronor för ”att hon slängt ut honom” och hotade med repressali­er. Senare ska han ha återkommit till platsen och punkterat däcken.

I ett telefonmed­delande har han också hotat pappan. ”Kolla däcken på din pappas bil. Jag har punkterat dem så som jag ska punktera hans lungor”. Kvinnan och barnen fick efter detta hålla sig gömda.

Mannen ska innan detta ha misshandla­t en annan kvinna i hennes bostad i Värmland, i juli 2018. Den 5 februari i år greps och anhölls slutligen mannen i Partille, sedan han ryckt en väska med plånbok och kreditkort från en person. Kreditkort­et använde mannen för att köpa kontantkor­t. Mannen bar vid tillfället kniv och hade på sig tabletter som klassas som narkotika.

Nu åtalas mannen i Lunds tingsrätt, misstänkt för grov kvinnofrid­skränkning, försök till utpressnin­g, skadegörel­se, olaga hot, grov stöld, bedrägeri, brott mot knivlagen och ringa narkotikab­rott.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden