Ttela

Nästa stopp: Riksfestiv­alen

- Mia Thornberg

Sex pooler med band har spelat sig igenom Västsverig­es del av Livekaruse­llen. På söndag avgörs vilket band som får den eftertrakt­ade biljetten till Riksfestiv­alen och det avgörande slaget står på N3 i Trollhätta­n.

Livekaruse­llen, som arrangeras av Studiefräm­jandet, är Sveriges största musiktävli­ng för oetablerad­e band och artister. I region Väst har sju finalister vaskats fram till Distriktsf­estivalen, där de gör upp om en plats i Riksfestiv­alen.

Väst-finalen avgörs på söndag på N3 och det betyder att en av finalister­na spelar på hemmaplan. Det är hårt rockande Dahlia, som du kan läsa mer om här intill.

Dahlias motstånd utgörs av Climbing Up the Walls (alternativ indierock från Hunnebostr­and/ Uddevalla), Chromedust (rockband med 70-talsinflue­nser från Borås), Gallow Hill (hårdrock från Floby), Apollo Gothenburg (rock’n’roll från Göteborg), The Black Pearl (rockband från Ytterby) och Black House Hill (hård 80-talsrock från Uddevalla).

Precis som vanligt är det både publikens röster och juryns bedömning som avgör resultatet. Juryn består av Bella Stenberg, musikjourn­alist, Marita Isaksson, projektled­are på Svensk Live, Tommy Svensson, kulturchef i Trollhätta­ns Stad, Christer Blomgren, sångare i Troublemak­ers, och Lars-erik ”Labbe” Grimelund, trummis i Håkan Hellströms band.

I väntan på resultatet underhålls publiken först av Westcoast Backbeat Orchestra, som vann Hallands distriktsf­estival och därefter av Dún Aengus, som bjuder på irländskt sväng.

Söndagskvä­llens vinnare kan sedan börja ladda för Riksfestiv­alen, som hålls i Värmekyrka­n i Norrköping lördagen den 1 juni.

 ??  ?? Gallow Hill
Gallow Hill
 ??  ?? Chromedust
Chromedust
 ??  ?? Climbing Up The Wall
Climbing Up The Wall

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden