Ttela

Ebba & Jack tolkar varandra ihop med Ångmaskine­n

-

Ebba Forsberg och Jack Vreeswijk har var för sig gjort mycket på olika scener. Nu jobbar de ihop och uppbackade av Ångmaskine­n gästar de i kväll Kulturbare­n.

Ebba Forsberg har haft musiken som yrke i 30 år. Hon har jobbat med Eldkvarn och har turnerat med Ulf Lundell och Imperiet. Under några år var hon även medlem i Traste Lindéns kvintett, där hon spelade dragspel.

Hon skriver och producerar egen musik men har på senare år även gjort hyllade tolkningar av andra artister. Tillsamman­s med Mikael Wiehe släppte hon 2007 en skiva med Dylan-låtar och därefter har hon tolkat såväl Leonard Cohen som Tom Waits. För den sistnämnda skivan blev hon för övrigt Grammisnom­inerad.

Jack Vreeswijk behöver ingen närmare presentati­on, särskilt inte i Kulturbare­n där han har stått för en rad bejublade framträdan­den genom åren. Han har dels släppt eget material, dels blivit känd för sina personliga tolkningar av sin far Cornelis’ låtskatt.

Ångmaskine­n, som backar upp de båda sångarna, har funnits i tre år, men musikerna har betydligt mer rutin än så. Genom åren har de var för sig bland annat samarbetet med folkkära artister som Robert ”Robban” Broberg, Lars Winnerbäck, Mats Ronander och Nils Landgren.

Ångmaskine­n består av Rey-ove Karlén, keyboard, Johan Aronsson, trummor, Marcus Holm, bas, samt Lars Mattsson och Roger Myrehag, gitarr.

I Kulturbare­n blir det låtar av Vreeswijk, Waits, Cohen och Dylan. Dessutom tolkar artisterna varandras låtar och så blir det förstås några duetter.

 ?? Bild: Pressbild ?? Ebba Forsberg och Jack Vreeswijk uppträder i kväll i Kulturbare­n.
Bild: Pressbild Ebba Forsberg och Jack Vreeswijk uppträder i kväll i Kulturbare­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden