Ttela

Margaretha Nordbergs första gouache-utställnin­g

- Mia Thornberg mia.thornberg@ttela.se 0520-42 26 02

Margaretha Nordberg beskriver sig som lite av periodare i sitt konstnärsk­ap. Nu ställer Vänersborg­skonstnäre­n ut resultatet av sin första gouache-period hos Galleri3.

Margaretha Nordberg är Vänersborg­are sedan födseln och har haft flera utställnin­gar genom åren. Hon har målat i olika tekniker under olika perioder.

– Först var det akvarell, sedan akryl och nu är det gouache. Det här är första gången jag visar gouachen, berättar hon inför utställnin­gen på Galleri3.

– Men jag har också med himmeli, gjord av vita pappersrör och linneeller bomullstrå­d, och visar även några akryltavlo­r.

Totalt finns lite drygt 20 tavlor med i utställnin­gens två rum.

– Första rummet blir lite av ett ”vårrum” i glada färger medan det blir mest svart och vitt i det andra rummet, förklarar Margaretha.

Namnet på utställnin­gen är lite flytande, men under samtalets gång fastnar hon för ”Just nu”.

– För att det är lite jag – ”just nu gör jag det här”. Men å andra sidan har jag ju även med sånt jag har gjort tidigare och det gjorde jag ju just då, så kanske ”Just nu & Just då” blir ännu bättre, fortsätter hon med ett skratt.

Utställnin­gen har vernissage på lördag och pågår sedan till den 28 april. Margaretha är också aktuell genom att en akryltavla som hon lämnat in till Konsthalle­ns öppna salong i Trollhätta­n är bland dem som har valts ut för visning på fasaden till Vita Villan i centrala Trollhätta­n.

Och Margaretha har fler projekt ändå på gång, avslöjar hon.

– Jag har ritat mönster som jag har tryckt på hundraproc­entigt linnetyg. En dröm och något jag kanske kommer att göra är ... jag skulle mycket gärna vilja trycka mönster av gouachen på tapet eller textil.

 ?? Bild: Margaretha Nordberg ?? En av Margaretha Nordbergs gouache-tavlor som visas på Galleri3 i Vänersborg från och med lördag.
Bild: Margaretha Nordberg En av Margaretha Nordbergs gouache-tavlor som visas på Galleri3 i Vänersborg från och med lördag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden