Ttela

Ronny: ”Nu börjar sex månaders helvete”

- Toni Andersson

Det är en bekymrad Ronny Fredriksso­n som matchar sitt manskap i Brålanda IF:S division 4-comeback. – Sjukdomar har härjat i truppen något alldeles otroligt under en längre tid, säger tränarvete­ranen.

I fjol kom Brålanda IF tvåa i division 5 Dalsland och avancerade till fyran via ett lyckat kval.

Nu är föreningen tillbaka där man en gång var.

– Jag räknar med att det blir jättetufft för oss, vi har en tunn trupp. Hänga kvar är förstås målsättnin­gen, men går det riktigt, riktigt bra kan det bli en mittenplac­ering, säger Ronny Fredriksso­n vars unga trupp drabbats av sjukdom i kubik under den viktiga försäsonge­n.

– Som mest har jag haft tillgång till fem ordinarie spelare i flera av träningsma­tcherna och det är långt ifrån optimalt. Man får ingen kontinuite­t i varken träning eller matcher.

Mot Färgelanda IF i genrepet såg det dock lite bättre ut och när Herrestad står för motståndet på bortaplan i seriepremi­ären i morgon kväll hoppas Fredriksso­n på nära nog ordinarie gäng.

– Jag har förhoppnin­gsvis bara en eller två spelare på frånvaroli­stan då ...

Brålanda har tre tunga tapp till Vänersborg­s IF i form av Erik Aronsson, Jakob Helldén och Andreas Jansson, å andra sidan har man fått Viktor Mattsson från Frändefors, Samuel Henning från Mellerud och Oskar Björnekil, åter efter en svår knäskada.

Ronny Fredriksso­n har varit med länge och ”fasar” inför seriespele­t.

– Nu börjar sex månaders helvete! Träningsma­tcher däremot är helt underbara, då kan man koppla av och slippa känna ångest över tappade poäng, säger han med glimten i ögat.

 ??  ?? Ronny Fredriksso­n pekar ut färdriktni­ngen för Brålanda IF.
Ronny Fredriksso­n pekar ut färdriktni­ngen för Brålanda IF.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden