Ttela

ÅIF BIF gör comeback i division 2

- Johanna Josephsson johanna.josephsson@ttela.se 0520-42 27 46

Efter serieseger i division 3 förra säsongen står Åsebro Brålanda inför en ny säsong i division 2. – Det känns inte som att något lag sticker ut i år, säger lagets tränare Christian Berglund.

Efter en tuff säsong i division 2 2017, med 16 förluster och bara en vinst, valde Åsebro Brålanda att start om i division 3 förra året.

Det visade sig vara ett lyckat drag. Efter en betydligt roligare säsong stod laget efter 18 omgångar som seriesegra­re.

Nu väntar comeback i division 2.

– Som nykomlinga­r är vårt mål att hålla oss kvar, säger lagets nye tränare Christian Berglund.

– Det känns som att vi är förberedda på det som komma skall. Det känns skönt att gå in i nästa fas efter en försäsong som vi är nöjda med både resultats- och träningsmä­ssigt. Vad tror du om årets serie?

– Jag tror det här årets upplaga av division 2 kommer vara den jämnaste sedan de gjorde om seriesyste­met. Det känns inte som att något lag sticker ut om man ser till resultaten under försäsonge­n, säger Berglund.

Men några favoriter till serieseger­n har han trots allt.

– Jag tror att det kommer handla om TFK och Hisingsbac­ka. De känns väldigt intressant­a.

Han flaggar även för Åsebro Brålandas premiärmot­ståndare IK Zenith.

– Jag har ingen superbra koll på dem men jag tror det är ett tufft motstånd, och att de kommer ligga med i toppen. Vår förhoppnin­g och vilja är att åka dit och ta tre poäng. Vi vill få så bra start på säsongen som möjligt, säger Berglund. Vilka är era styrkor i år?

– Det är kollektive­t och organisati­onen, att alla vet vad de ska göra på sina respektive positioner. Vi har jobbat mycket med att sätta organisati­onen så att alla ska vara bekväma och trygga med hur vi spelar. Vi är bra som lag, säger Berglund.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden