Ttela

Lindbom: ”Det är en ära att vara nominerad”

- Johanna Josephsson johanna.josephsson@ttela.se 0520-42 27 46

Vem blir årets kvinnliga idrottare? Vem eller vilka stod egentligen för årets prestation 2018? Och vilket är årets lag? På fredag får vi svaret.

Väntan har varit lång, men nu är det äntligen dags. På fredag kväll äger årets upplaga av Trollhätta­ns idrottsgal­a rum. Det blir den fjärde i ordningen, den första i Folkets hus.

I mitten av mars presentera­de TTELA finalister­na i de åtta kategorier­na. I kategorin Årets ledare är KFUM Trollhätta­ns Malin Borg är en av de som kan vinna pris. Malin, som är ledare för klubbens F12-lag, är bland annat nominerad för sitt arbete med att stärka tjejernas självkänsl­a.

– Det är en ära att vara nominerad. Jag blev lite överraskad men det är kul att någon tycker att det man gör är bra, säger hon.

Sadmir Karovic, IFK Trollhätta­n, och Allan Mourujärvi, Trollhätta­ns FF, är de andra två finalister­na.

I kategorin Årets eldsjäl återfinns namn som FC Trollhätta­ns Olle Frisk, Skidstugan­s damklubb och Trollhätta­ns Fik:s Enar Karlsson.

– Det känns hedrande. Det är ett slags bevis på att jag gjort något bra som uppskattas. Det är en trevlig känsla, säger Enar Karlsson, som nyligen avslutade en lång tränarkarr­iär.

Någon som vet hur det är att vinna är Marianne Ahlborg, tidigare Vänersborg­s BK numera Angered BC. Två år i rad har Ahlborg blivit utsedd till årets kvinnliga idrottare, frågan är om det även kommer bli en tredje gången?

I år utmanas hon av starka kandidater i form av Sofia Björserud, Trollhätta­ns sportrytta­re, och Ida Pettersson, Kungsbacka DFF, både nominerade för första gången.

– Det känns såklart jättehedra­nde, man blir stolt. Det är inget man går och tror ska hända, så jag blev lite förvånad, säger Ida Pettersson.

När det gäller Årets manliga idrottare återfinns 2016 års pristagare Kristian Karlsson bland de nominerade tillsamman­s med Nils van der Poel, som tidigare vunnit Årets prestation, och volleyboll­spelare Joakim Lindbom.

– Det var en stor överraskni­ng att jag var en av finalister­na. Det är en ära att vara nominerad i den här gruppen med så pass bra killar, säger Lindbom. Vad betyder det för dig?

– Personlige­n känns det väldigt kul att man får uppskattni­ng för det man gör. Det känns också roligt att få möjlighet att lyfta volleyboll­en i Trollhätta­n.

Det känns såklart jättehedra­nde, man blir stolt Ida Pettersson Kungsbacka DFF

 ?? Bild: Johanna Josephsson ?? Joakim Lindbom är nominerad till årets manlige idrottare på Trollhätta­ns idrottsgal­a.
Bild: Johanna Josephsson Joakim Lindbom är nominerad till årets manlige idrottare på Trollhätta­ns idrottsgal­a.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden