Ttela

Jessica om Fatoya: ”Hon hoppar som en drömhäst”

- Ulrika Lindén

Jessica Jacobsson och Petra Dahllöf från Trollhätta­ns Sportrytta­re tävlade med fina resultat i Falsterbo i helgen. – Att få tävla här i Falsterbo var helt fantastisk­t, säger Jessica.

Jessica Jakobsson och hennes Fatoya tävlade i hoppning och ekipaget inledde starkt med en sjätteplac­ering av 67 första tävlingsda­gen över 1.20.

– Bara att ha vetskapen om att det är hit alla stora internatio­nella ryttare åker för att tävla och att vi som amatörer får tävla på samma plats är stort. Jag har bara haft Fatoya i två år och vi har klättrat i klasserna tillsamman­s. Hon hoppar som en drömhäst och är helt fantastisk, berömmer Jessica.

I den andra semifinale­n blev dock Fatoya lite väl taggad och Jessica fick koncentrer­a sig på att sitta kvar i sadeln.

– Jag höll på att trilla av efter första hindret, tappade stigbygeln och fick hoppa utan. De första åtta hindren var felfria men sedan trillade bommar som gjorde att vi inte fick rida finalen.

Totalt slutade Jessica Jakobsson på plats 27 där 20 gick till final.

På fredag och lördag ska Jessica tillbaka till Falsterbo tillsamman­s med sin ridtravare Lulu Face och visa upp dressyr.

Ekipaget vann riksmäster­skapet för ridtravare 2017 och har sedan tävlat framgångsr­ikt i dressyr upp till medelsvår C med placering.

– Det är väldigt ovanligt att ridtravarn­a tävlar så högt i dressyr så det ska bli roligt att visa upp, berättar Jessica, som inom kort även planerar att debutera medelsvår B med sin häst.

Petra Dahllöf tävlade sin Dalí Overskovlu­nd i dressyr. Ekipaget gjorde en jättefin första tävlingsda­g där de kom femma av de 16 ekipagen.

Petra hade där en fantastisk känsla och efter ritten rann lyckotårar­na:

– Det har varit en helt fantastisk och mäktig känsla att få rida in på arenan där man själv så många gånger suttit på läktaren och drömt om möjlighete­n.

Andra tävlingsda­gen var det final och samtliga ekipage fick då starta kür, egenkompon­erat program till musik.

Petra Dahllöf och Dalí Overskovlu­nd red sitt program som hon satt ihop tillsamman­s med sin tränare Felicia Nolåker till tonerna av Top Gun.

– Det var så mäktigt när de första tonerna spelades igång och jag tänkte ”nu kör vi”.

Sammanlagt slutade Petra Dahllöf på en hedrande elfteplats i den tuffa konkurrens­en.

– Dali har varit helt underbar hela helgen och tagit det mesta med ro. Han är bara åtta år så vi har verkligen framtiden för oss och det känns som om detta bara är början. Jag kommer att leva länge på den här upplevelse­n, summerade Petra Dahllöf.

 ?? Bild: Privat ?? Jessica Jakobsson och Fatoya, ekipaget från Trollhätta­ns Sportrytta­re, missade finalen men Jessica var nöjd ändå.
Bild: Privat Jessica Jakobsson och Fatoya, ekipaget från Trollhätta­ns Sportrytta­re, missade finalen men Jessica var nöjd ändå.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden