Ttela

Stora chanser att göra loppisfynd i Västsverig­e

- Ulrika Karlsson ulrika.karlsson@gp.se

Nu är det högsäsong för loppisar. Runt om i Västsverig­e har nästan varje liten ort loppis någon gång under sommarsäso­ngen. Här hittar du sommarens bästa tips på fyndställe­n, bland annat Antikladan i Lilla Edet.

Ett sommarnöje kan vara att åka runt på loppmarkna­der, auktioner och till second hand-butiker för att leta potentiell­a fynd.

Det finns många ställen runt om i Västsverig­e som säljer allt möjligt som kan piffa upp ens hem. Och billigt dessutom.

Vem vet, kanske kan det dyka upp något som visar sig vara en riktig dyrgrip.

Här är ett urval av loppisar och second hand-butiker i Västsverig­e:

Lördagar och söndagar till och med 27 oktober. Öppettider är mellan 11 och 15. Platsen är Dalens grusplaner vid Slottsskog­svallen. Ligger i Kuröds industriom­råde. De säljer bland annat möbler, glas, kläder och krukor. Öppettider under under juni-augusti: tisdag till fredag mellan klockan 11 och 17 och lördagar 10 och 14. Här finns allt möjligt. De har öppet varje söndag mellan klockan 10 och 15, det finns även ett kafé för den som blir hungrig av att fynda. Öppet varje lördag och söndag mellan klockan 12 och 17. Här finns en blandning av möbler och inrednings­föremål från 1700-talet till 2000-talet. Porslin, glas, dockor, nallar, ljuskronor, lampor, speglar bland annat. En bakluckelo­ppis som har öppet på lördagar i augusti mellan klockan 11 och 14. Det kommer finnas kaffe och korv att köpa på campingen. Flera tillfällen framöver. Lördagen den 13 juli, söndagen den 4 augusti och lördagen den 7 september, mellan klockan 11 och 15. På Första Långgatan i Göteborg. Har öppet på lördagar och söndagar mellan 09 och 15.

Lördagar mellan 15 juni och 14 september, mellan klockan 07 och 15. Plats Norra Ringgatan.

Den största inomhusmar­knaden. Här kan man köpa både nya och gamla saker. De har öppet varje lördag och söndag mellan 10 och 15.

 ?? Arkivbild: Anna Svanberg ?? På loppisar brukar det gå att hitta något för alla smaker.
Arkivbild: Anna Svanberg På loppisar brukar det gå att hitta något för alla smaker.
 ?? Arkivbild: Pontus Lundahl ?? Kläder går ofta att hitta för en billig peng.
Arkivbild: Pontus Lundahl Kläder går ofta att hitta för en billig peng.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden