Ttela

Tom hoppas på comeback efter långvarig fotskada

- Toni Andersson toni.andersson@ttela.se

Redan efter fem minuter i bortamötet med Hammarby den 14 maj tvingades Öfk-kaptenen Tom Pettersson utgå på grund av skada. Nästan två månader senare lider han fortfarand­e av sviterna. – Men jag hoppas vara tillbaka på planen till helgen, säger Trollhätte­sonen.

I den fjärde allsvenska omgången fick Tom Pettersson en smäll på foten i mötet med Elfsborg på Jämtkraft Arena i Östersund.

Men han kunde trots det spela vidare några matcher till, ända tills han fick en ny smäll på samma fot efter bara några minuters spel mot Hammarby på Tele2 Arena.

– Det är ledbandet i höger fot. I början var den svullen och gjorde ont och det var svårt att stabiliser­a foten vid olika riktningsf­örändringa­r. Men nu känns det mycket bättre, säger Tom Pettersson.

Tom har kört rehabträni­ng sedan Hammarbyma­tchen och är nu på väg tillbaka i spelduglig­t skick. Och det är en spelsugen lagkapten som längtar efter att vara med i leken igen.

– Jag går omkring med myror i brallorna. Den här veckan hoppas jag komma igång ännu mer med träningen och i min värld kan jag spela på söndag mot Norrköping, säger Tom, samtidigt som han erkänner att det kan handla om en personlig glädjekalk­yl.

Sex matcher har Pettersson missat, inklusive den mot Hammarby, och det har gått trögt poängmässi­gt sett.

Bara tre poäng och ingen seger och därmed hissfärd nedåt i den allsvenska tabellen.

– Vi har inte vunnit sedan den sjätte omgången mot Helsingbor­g, så vi längtar efter en trea och behöver en snart, gärna redan på söndag.

Den två månader långa frånvaron från fotbollspl­anen har satt sina spår, Tom Pettersson har upplevt det som en jättejobbi­g tid.

– Värst är att man inte vet hur lång tid det tar innan man är helt återställd och kan vara med igen.

Även situatione­n för ÖFK som lag har varit jobbig under vårsäsonge­n, bara tre segrar på 14 matcher.

Däremot hela sju kryss.

– Vi har spelat alldeles för mycket oavgjort och det stora felet har varit att vi haft svårt att skapa chanser. Det kollektiva anfallsspe­let ända från målvakt och upp genom planen måste bli bättre, alltså att vi som lag skapar fler målchanser, för det är inte målskyttar vi saknar, säger Tom Pettersson.

Tfk-fostrade Pettersson har kontrakt året ut med ÖFK, men håller som vanligt alla dörrar öppna.

– I den här branschen vet man aldrig vart man hamnar, säger han lite kryptiskt.

 ?? Bild: Simon Hastegård ?? Tom Pettersson kyler ner sin skadade högerfot efter att ha fått en smäll redan efter fem minuters spel i mötet med Hammarby på Tele2 Arena. Sedan dess har han stått vid sidan av, men hoppas kunna göra comeback på söndag i hemmamötet med IFK Norrköping.
Bild: Simon Hastegård Tom Pettersson kyler ner sin skadade högerfot efter att ha fått en smäll redan efter fem minuters spel i mötet med Hammarby på Tele2 Arena. Sedan dess har han stått vid sidan av, men hoppas kunna göra comeback på söndag i hemmamötet med IFK Norrköping.
 ?? Bild: Johan Axelsson ?? Tom Pettersson hoppas att skadeeländ­et får ett slut redan kommande helg när hans Östersund ställs mot Norrköping.
Bild: Johan Axelsson Tom Pettersson hoppas att skadeeländ­et får ett slut redan kommande helg när hans Östersund ställs mot Norrköping.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden