Ttela

Bra start för Björserud i Falsterbo

- Ing-marie Norrman

Sofia Björserud inledde sitt tävlande under Falsterbo Horse Show på lördagen med Quantos i Swedish 7-star Spring Tour, dit ekipaget kvalat in genom sina framgångar under våren. Under måndagen gjordes även första starten med femåringen Diamond Heart i Folksam Open.

Sofia kom till start i det första kvalheatet i 7-star på Falsterbo med en laddad och fin Quantos, som också gjorde en bra runda.

Tyvärr föll en bom i slutet av den långa 1,50-banan, och ekipaget fick en placering i mitten av resultatli­stan bland de totalt sexton startande, men det var ändå ingen omöjlig uppgift att ta igen.

Dock blev det ingen start för Sofia och Quantos i andra kvalet, då en liten hovspricka upptäcktes och man tog beslutet att inte starta för att förvärra det hela, ett beslut som både ryttare och hästens ägare Britt och Brage Sundström står bakom.

– Det är ju så klart synd, vi har jobbat för det här hela våren. Quantos var väldigt fin under lördagen och han platsar så bra på stora banor som dessa, säger Sofia och Britt Sundström instämmer.

Nu tänker man istället framåt och hoppas att hästen ska vara helt okej och fit for fight inför SM om tre veckor.

Första semifinale­n över 1,20-bana för de femåriga unghästarn­a gjordes under måndagen.

Här startade Sofia med Diamond Heart, uppfödd i Brålanda av Linnea och Agneta Christians­son.

Ekipaget presterade en felfri runda och fick till ytterligar­e en under gårdagens semifinal 2 (1,25) och är därmed klart för fredagens final dit 20 ekipage har kvalificer­at sig.

 ?? Bild: Elin Wessberg ?? Sofia Björserud och Quantos tvingades avbryta hoppningar­na i Falsterbo sedan man upptäckt en hovspricka på Quantos.
Bild: Elin Wessberg Sofia Björserud och Quantos tvingades avbryta hoppningar­na i Falsterbo sedan man upptäckt en hovspricka på Quantos.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden