Ttela

AIK får fortsätta på Hovet

- Anton Johansson/tt

AIK Hockey har fått det glädjebesk­ed man har längtat efter. Klubben har kommit överens om nya villkor med Stockholm Live och får spela ishockey på Hovet kommande säsong. – I sin helhet blir villkoren mycket bättre för AIK än vad de har varit tidigare, säger AIK Hockeys vd Anders Olson.

Att AIK får spela sina hemmamatch­er i hockeyalls­venskan på Hovet är ett välkommet besked för klubben. Det har varit diskussion­er om att eventuellt spela kommande säsong i Vilundahal­len i Väsby som ett alternativ utifall spel på Hovet inte blir av.

Men i den nya överenskom­melsen med Stockholm Live – som gör att AIK får fortsätta på Hovet – har man kommit överens om en rad villkor som underlätta­r för AIK.

AIK Hockeys vd, Anders Olson, kan inte gå in på den exakta överenskom­melsen i avtalet men det rör sig om en anpassad hyra och att försöka öka intäkterna genom bland annat mat, dryck och exponering.

– Det är en skillnad från hur det har sett ut tidigare, säger Olson.

Avtalet mellan AIK Hockey och Stockholm Live sträcker sig endast över kommande säsong.

– Båda parter tyckte det var lämpligast i och med att villkoren är speciella. Vi får ju se vad utfallet blir efter den här säsongen, om vi till exempel spelar i samma serie och vad resultatet blir av de här insatserna som vi kommer göra för att försöka öka intäkterna, säger Olson.

” Så länge det inte finns något långtidsav­tal på plats finns det utrymme för att diskutera och förhandla.

Anders Olson AIK Hockeys vd

– Ja, så länge det inte finns något långtidsav­tal på plats finns det utrymme för att diskutera och förhandla. Det är klart, som jag nämnde tidigare har resultatet och utkomsten efter nästa säsong också stor bäring på hur vi kommer att fortsätta diskussion­en med Stockholm Live.

Ni har klarat elitlicens­en och får nu spela på Hovet – vad är de fortsatta utmaningar­na ekonomiskt?

– Det är fortsatt en stor utmaning för alla hockeyalls­venska klubbar som har en ambition att sträva uppåt i seriesyste­met. De fortsatta utmaningar­na är att locka så stor publik till Hovet som möjligt för att kunna skapa intäkter för att kunna ställa ett slagkrafti­gt lag på isen.

– Även fast villkoren har förändrats den här säsongen så är de facto Hovet, i de flesta sammanhang, en för stor och dyr arena för hockeyalls­venskan. Så det är utmaningar som vi får fortsätta att jobba med, säger Olson.

 ?? Bild: Ulf Palm ?? AIK får jubla på Hovet även kommande säsong. Arkivbild. Finns det en risk att det blir samma procedur nästa år – att ni inte vet var ni ska spela?
Bild: Ulf Palm AIK får jubla på Hovet även kommande säsong. Arkivbild. Finns det en risk att det blir samma procedur nästa år – att ni inte vet var ni ska spela?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden