Ttela

Ekroth blir tv-expert

-

Petronella Ekroth har lämnat italienska Juventus och nu är det klart hon kommer att arbeta som ny Premier League-expert i tv. Ett arbete som kan bidra till en återkomst till allsvenska­n.

Hon är fortfarand­e klubblös efter att ha lämnat Juventus efter ett år i den italienska klubben. En sejour som hon i podcasten ”Ofiltrerat” beskrev som att ”vara lite i ett fängelse”.

I höst kommer hon att arbeta som expert i Viasat och Viaplays sändningar från Premier League. Ett jobb på svensk mark som gör att en återkomst till spel i Sverige är allt troligare.

”Jag tror att jag kanske tänkt lite annorlunda kring min fortsatta spelarkarr­iär om NENT Group inte varit med i bilden, då hade det känts enklare att dra till ett annat land. Nu är det värt att stanna hemma, och samtidigt satsa på expertuppd­raget vid sidan om”, säger hon i ett pressmedde­lande.

Ekroth har bland annat ett förflutet i Linköping, AIK och Hammarby. Innan hon lämnade för Juventus tillbringa­de hon två säsonger i Djurgården där hon noterades för 48 matcher.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden