Ttela

Molly Hammar gör Nalas röst: ”En dröm som blivit sann”

- Jon Lindhe

De svenska rösterna till Simba och Nala i Disneys nyversion av ”Lejonkunge­n” görs av två debutanter i sammanhang­et: John Lundvik och Molly Hammar. – Det är ju en dröm. Det är nog bland det absolut största jag har gjort hittills i min karriär, säger Molly Hammar.

De engelska rösterna till de två celebra lejonen görs av de minst lika celebra världsstjä­rnorna Beyoncé Knowles-carter och Donald Glover. Mycket att leva upp till med andra ord.

– Som Simba har jag fått spela mycket mot den amerikansk­a versionen av Nala, som spelas av Beyoncé. Det har varit coolt. När Beyoncé har ropat ”Let’s go Simba” har jag fått svara ”jag kommer”, säger John Lundvik.

Även sångerskan Molly Hammar var ödmjuk inför uppgiften.

– Ja, det här är extra speciellt för mig. Jag ser upp till Beyoncé jättemycke­t. Det har varit nervöst, men det är en extra stor ära att få fylla hennes skor på något sätt. Eller försöka i alla fall, säger hon.

De båda artisterna har en stark relation till Disneys tecknade originalfi­lm från 1994. John Lundvik berättar att han såg filmen tillsamman­s med sina barn för första gången, bara en vecka innan han blev tillfrågad om att dubba Simba.

– Storyn är så fin, jag och mina barn tittade på den tillsamman­s och de älskade den. Det gjorde mig glad, säger han.

Varken Molly Hammar eller John Lundvik har dubbat film tidigare och de var båda nervösa, även om de inte tvekade på att tacka ja.

– Att få stå i en studio och dubba för första gången i mitt liv och få höra Beyoncé! Det kan ha varit det sjukaste, säger Molly Hammar.

” När Beyoncé har ropat ”Let’s go Simba” har jag fått svara ”jag kommer”

John Lundvik instämmer och erkänner att han har fått blodad tand.

– Det här är nog bara början på min karriär som dubbare och det är ingen dåligt start. Jag har också dolda drömmar om en skådespela­rkarriär, säger han.

Hur kommer det kännas att sitta där i biosalonge­n och höra sig själv?

– Jag tror att jag kommer bryta ihop. Jag har reflektera­t mycket kring hur man som musiker och artist släpper många låtar och vill att

John Luindvik Gör Simdas svenska röst i Lejonkunge­n

saker ska finnas kvar. Och det här är någonting som definitivt kommer finnas kvar. Det känns historiskt på något sätt, säger Molly Hammar.

”Lejonkunge­n” har premiär den 17 juli.

 ?? Bild: Erik Simander/arkiv ?? Molly Hammar gör Nalas röst i den kommande filmen ”Lejonkunge­n”.
Bild: Erik Simander/arkiv Molly Hammar gör Nalas röst i den kommande filmen ”Lejonkunge­n”.
 ?? Bild: Christine Olsson/arkiv ?? John Lundvik gör Simbas röst i Disneys nyversion av ”Lejonkunge­n”.
Bild: Christine Olsson/arkiv John Lundvik gör Simbas röst i Disneys nyversion av ”Lejonkunge­n”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden