Ttela

Nej Trollhätta­n behöver fler äldreboend­eplatser

-

Vi konstatera­r med bestörtnin­g att det finns förslag om att avveckla flera äldreboend­e inom kommunen. Detta samtidigt som det finns en inte betydelsel­ös brist här och nu, tittar vi på längre sikt så kommer kraftigt ökande behov.

Från KD finns det en frustratio­n över dagens styre över kommunen. En frustratio­n som vi delar med andra delar av opposition­en. Det står utom allt tvivel att Trollhätta­ns medborgare förtjänar ett nytt styre.

Vi vill vara väldigt tydliga med att det kommer ta minst ett decennium att räta upp skutan efter S. Det kommer vara förändring­ar som inte bara är lätt att smälta. Så ytterst det mandatet som KD Trollhätta­n begär av väljare 2022 är inte ett löfte om en quick fix, utan ett ganska surt piller. Vi ser det som nödvändiga att vara raka mot medborgarn­a.

Ett drygt sekel av rött styre har givit oss segregatio­n och skuldsättn­ing i Sverigetop­p. En avsaknad av valfrihet inom äldreomsor­g samt en budgetkult­ur som inte är till Trollhätta­ns godo.

Vi ser just att behovet för äldreboend­e platserna kommer öka, då är det inte läge att lägga ner boenden. Vi behöver snarare öppna upp för nya krafter att skapa mera.

Detta är en medveten prioriteri­ng, en del av våran prioriteri­ng av kärnverksa­mheterna på just barn, handikappa­de och äldre. Något vi inte skäms för att prioritera.

Ricky Karlsson (KD) Bedros Cecik (KD)

 ?? Bild: Pontus Lundahl/tt ?? En del av våran prioriteri­ng av kärnverksa­mheterna på just barn, handikappa­de och äldre. Något vi inte skäms för att prioritera, uttrycker debattörer­na.
Bild: Pontus Lundahl/tt En del av våran prioriteri­ng av kärnverksa­mheterna på just barn, handikappa­de och äldre. Något vi inte skäms för att prioritera, uttrycker debattörer­na.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden