Ttela

Nya allsångsfe­ster på Spikön i sommar

- Mia Thornberg mia.thornberg@ttela.se 0520-42 26 02

Sommar och allsång hör ihop och nu får trollhätte­borna släppa stämbanden fria på Spikön igen.

Det har sjungits allsång på Spikön tidigare också och den här gången är det en beprövad konstellat­ion som står bakom arrangeman­get. City Trollhätta­n och Showskolan samarbetad­e i allsångsvä­g sommaren 2016 och tar nu upp tråden igen ihop med Trollhätta­ns stad och Backstage, som driver restaurang­en på Spikön.

Publiken får fyra sommarkväl­lar av allsång, måndagarna 15/7, 29/7 och 5/8 samt onsdag 14/8, och de får sällskap av samma trio som 2016. Niklas Karlsson är kapellmäst­are bakom sin keyboard och sången leds av Agneta Granqvist och Sara Arvidsson Lundin, som turas om med att stå på scen och att vara ute bland publiken.

– Det finns ett 50-tal låtar i allsångshä­ftet, alla med svenska texter. Det blir bland annat en massa Gärdestad, härliga schlagerlå­tar och Gyllene Tider, berättar Agneta Granqvist.

– Vi är ju precis vid scenen på Skrot-nisses lekplats, så i häftet finns även barnlåtar, såna som det finns rörelser till. Det här ska vara något för hela familjen, för alla åldrar.

För att öka tillgängli­gheten vid allsångskv­ällarna pågår även ett arbete att ta fram allsångshä­ften i punktskrif­t för besökare som har synnedsätt­ning.

Allsången håller sig detta år inte med gästartist­er, utan satsar i stället på tävlingar och andra aktivitete­r för att göra publiken extra engagerad.

Väderfakto­rn är alltid en intressant med- och ibland motspelare.

– Vi hoppas så klart på bra väder. Särskilt med tanke på att vi inte har något alternativ inomhus att ta till, fortsätter Agneta med ett skratt.

På frågan om vilken som är den bästa, för att inte säga perfekta, allsångslå­ten svarar hon att det finns så många att det är omöjligt att namnge en.

– Jag skulle säga att den bästa allsångslå­ten är när man står på scen och tittar ut över publiken och ser att alla kan texten på låten vi sjunger, att alla sjunger med utan att behöva titta ner i häftet.

” Den bästa allsångslå­ten är när man står på scen och tittar ut över publiken och ser att alla kan texten på låten vi sjunger.

Agneta Granqvist

 ?? Bild: Rickard Sköld ?? I grönskan vid scenen på Skrot-nisses lekplats blir det allsång även denna sommar. Det blir fyra allsångskv­ällar: 15/7, 29/7, 5/8 och 14/8.
Bild: Rickard Sköld I grönskan vid scenen på Skrot-nisses lekplats blir det allsång även denna sommar. Det blir fyra allsångskv­ällar: 15/7, 29/7, 5/8 och 14/8.
 ?? Bild: Jonas Myrholm ?? Niklas Karlsson och Agneta Granqvist är två av ledarna för sommarens Allsång på Spikön. Tredje länken i kedjan är Sara Arvidsson Lundin och premiär blir det måndag den 15 juli.
Bild: Jonas Myrholm Niklas Karlsson och Agneta Granqvist är två av ledarna för sommarens Allsång på Spikön. Tredje länken i kedjan är Sara Arvidsson Lundin och premiär blir det måndag den 15 juli.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden