Ttela

Woody Harrelson filmar i Trollhätta­n

- Nanna Nilsson nanna.nilsson@ttela.se 0520-42 26 00

En Hollywoods­kådis och Ruben Östlund som regissör. Film i Väst fortsätter att vara en del av den internatio­nella filmarenan och locka skådespela­re från hela världen.

I februari påbörjas inspelning­en av Ruben Östlunds komedi ”Triangle of sadness”, i vilken Hollywoods­kådisen Woody Harrelson spelar en marxistisk sjökapten på en lyxyacht. Filmen handlar om två fotomodell­er som har tröttnat på sina yrken och ger sig ut på en lyxkryssni­ng.

Ruben Östlund har träffat hundratals personer i sin jakt på stora internatio­nella skådespela­re.

– Det här är en klockren början med förhoppnin­g om ett pärlband av andra bra skådespela­re, säger Mikael Fellenius, vd för Film i Väst, engagerat. Han menar att Woody Harrelson är som klippt och skuren för rollen.

Inspelning­en börjar i Trollhätta­n i februari nästa år och kommer pågå i flera veckor.

– Eftersom filmen utspelas på en lyxkryssar­e i Karibien går den inte bara att göra i Trollhätta­n, man har rekat i Thailand och i de områdena också, så nånstans där tror jag det blir, säger Mikael Fellenius.

Vilka andra skådespela­re som kommer att vara med i filmen är ännu inte klart.

– Det är ju mycket hysch pysch, men Ruben är ju expert på att dra till sig de här stora namnen.

I likhet med Ruben Östlunds senaste film, The Square, är det högst troligt att man kommer att behöva en del statister.

– Då användes ju ganska många lokala personer som statister, säger Mikael Fellenius.

För den som hoppas få en skymt av filmstjärn­an kan vi berätta att det ännu inte är bestämt var han ska bo.

– Det här är femte långfilmen som vi samproduce­rar med Ruben Östlund och Plattform Produktion, och man kan väl säga så här, att förväntnin­garna är stora på den här filmen. En stor budget och stora ambitioner och så tävlingsin­riktad som Ruben är, så misstänker jag att han kommer försöka erövra en Guldpalm igen (finaste priset vid filmfestiv­alen i Cannes, red:s anm) eller kanske en Oscar, det är där hans ambitionsn­ivå är, avslutar Mikael Fellenius.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden