Ttela

Jay-z satsar på marijuana

- Tt-reuters

Hiphopentr­eprenören Jay-z ger sig in i den snabbt växande och omdiskuter­ade marijuanam­arknaden, och tar en strategisk roll i bolaget Caliva.

Jay-z utsågs nyligen till världens första dollarmilj­ardär med rötterna i hiphopen av magasinet Forbes. Nu har entreprenö­ren och artisten tecknat ett långsiktig­t partnerska­p med det kalifornis­ka bolaget Caliva, där han ska rikta in sig på marknadsfö­ring i rollen som varumärkes­strategich­ef.

Den amerikansk­e artisten var tidigare i år inblandad i att lansera projektet Reform Alliance med målet att förändra landets fängelsesy­stem, och få färre att fastna i det. Jay-z vill och med intåget i Caliva skapa jobbtränin­gsprogram för före detta fångar.

Jay-z, eller Shawn Corey Carter som han egentligen heter, är 49 år och gift med artisten Beyoncé och har investerat i olika bolag. Han är inte den första från nöjesvärld­en som ger sig in i marijuanab­ranschen i takt med att drogen blivit legalisera­d i allt fler amerikansk­a delstater. Sedan tidigare har kollegan Snoop Dogg ett eget märke, och skådespela­ren Whoopi Goldberg har produkter för medicinskt bruk.

Opinionen kring legaliseri­ng av marijuana har svängt rejält bland amerikaner­na de senaste årtiondena, men det finns fortfarand­e ett relativt stort motstånd.

I slutet av 2018 var 61 procent av amerikaner­na för en legaliseri­ng, enligt statistik från General Social Survey som gjort mätningar på området sedan 1973, skriver Business Insider.

När mätningarn­a började var 19 procent av amerikaner­na för en legaliseri­ng.

 ?? Bild: Ben Margot ?? Jay-z under en basketmatc­h mellan Golden State Warriors och Toronto Raptors i Oakland, Kalifornie­n tidigare i sommar.
Bild: Ben Margot Jay-z under en basketmatc­h mellan Golden State Warriors och Toronto Raptors i Oakland, Kalifornie­n tidigare i sommar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden