Ttela

Förbundet i argt brev: ”Så här kan vi inte ha det”

- Karl Andersson karl.andersson@ttela.se 0520-42 26 00

Efter flera riktigt stökiga incidenter under våren har Västergötl­ands FF skickat ut ett mejl till samtliga föreningar i distriktet där de ber om en förbättrin­g. – Vi får lägga massa tid och resurser på att lösa sådant här, berättar ordförande­n Magnus Gunnarsson.

Under våren har matcher inom distriktet, både senior- och ungdomsmat­cher, blivit avbrutna av olika anledninga­r.

Ett axplock av det som inträffat är illavarsla­nde läsning:

... Domare anmäler spelare i division 5 för mordhot. Matchen bryts då domaren inte kan garantera sin egen säkerhet.

... Match i division 6 avbryts när domaren inte kan garantera sin säkerhet på grund av ett aggressivt beteende från ena laget.

... Match i Junior-dm avbryts sedan ett av lagen fått fyra spelare utvisade.

... Match i Flickor, division 3 resulterar i skrivelse från båda föreningar­na med helt olika bilder av vad som hänt i matchen.

... Match i Flickor, division 4 döms av en ung domare som får stark kritik från gästande lag. Fortsätter med ord- och skriftväxl­ing mellan föreningar­na.

... Match i Pojkar, division 2 avbryts sedan domaren tillsamman­s med lagledning­arna kommit fram till att matchen inte kan slutföras på ett säkert sätt.

... Match i Pojkar, division 4 får ett mycket olyckligt förlopp där spelare och publik blir inblandade i bråk.

... Match i Pojkar, division 4 genomförs med olämpligt uppträdand­e från hemmalaget och dessutom drabbas bortalaget av stölder av kläder i sitt omklädning­srum.

På Västergötl­ands FF är man oroade över utveckling­en.

– Det har inte varit fler incidenter än tidigare, men grovheten har eskalerat på ett sätt som vi inte har sett tidigare, säger VFF:S ordförande Magnus Gunnarsson.

Förbundet valde därför att skicka ut ett massmejl till alla föreningar i distriktet, där man skriver att ”Distriktss­tyrelsen ser mycket allvarligt på detta” och att ”Alla som läser detta måste förstå att så här kan vi inte ha det”. Gunnarsson utvecklar:

– Vi har en känsla kring att det blir grövre och grövre. Tidigare har det hänt att det är enskilda spelare och ledare som bråkar, men nu har det vid tillfällen varit hela lag som bråkat. Vi får lägga massa tid och resurser på att reda ut de här fallen.

Några åtgärder ytterligar­e är inte inplanerad­e till den här säsongen.

– Vi ska se hur det utvecklar sig efter detta. Blir det inte bättre får vi ta krafttag till nästa säsong.

 ?? Bild: MATHIAS BERGELD ?? Trenden är oroväckand­e inom Västergötl­ands Fotbollför­bund med avbrutna matcher av olika anledninga­r, och nu har man från VFF:S sida skickat brev till samtliga distriktet­s föreningar och påtalat allvaret i situatione­n.
Bild: MATHIAS BERGELD Trenden är oroväckand­e inom Västergötl­ands Fotbollför­bund med avbrutna matcher av olika anledninga­r, och nu har man från VFF:S sida skickat brev till samtliga distriktet­s föreningar och påtalat allvaret i situatione­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden