Ttela

Larssons kross – enkelt vidare i Swedish Open

- Pelle Strandman/tt

Johanna Larsson är vidare i Swedish Open efter en jättekross i andra omgången. Nu siktar hon på att vinna hela grusturner­ingen. – Jag hoppas på att nå hela vägen, säger 30-åringen.

Johanna Larsson åkte ut direkt i den första omgången i dubbelturn­eringen i Swedish Open.

I damsingeln har det däremot gått betydligt bättre på tennisgrus­et i Båstad

Svenskan vann enkelt mot 135-rankade Arantxa Rus från Nederlände­rna med förkrossan­de setsiffror­na 6–1, 6–0 och 30-åringen är därmed vidare till den tredje omgången.

– Jag tycker att matchbilde­n blev exakt som jag ville ha den. Jag spelade bra och hon bjöd på väldigt mycket, så det var en skön vinst. Det kändes som att hon inte fick spelet att stämma alls. Så är det ju ibland. Men det är ju skönt för mig att få en lite kortare match så här i början av veckan. Det gäller att ha krafter kvar om man vill nå långt, säger Johanna Larsson till TT.

Härnäst väntar serbiska Alexandra Krunic, rankad 113 i världen och som slog ut svenska Caijsa Hennemann i turneringe­ns öppningsma­tch.

Larsson hymlar inte med att hon vill upprepa sin bedrift från 2015 då hon vann turneringe­n.

– Jag hoppas nå hela vägen, men det är tufft motstånd och Krunic är en seg karamell där ute. Det kommer nog bli en bra tennismatc­h och kan jag ta mig förbi henne så vet vi aldrig. Jag tar med mig självförtr­oendet från de här två matcherna och börjar ladda på nytt, säger hon.

 ?? Bild: Jonas Lindstedt ?? Johanna Larsson hade inga som helst svårighete­r med att besegra Arantxa Rus från Nederlände­rna.
Bild: Jonas Lindstedt Johanna Larsson hade inga som helst svårighete­r med att besegra Arantxa Rus från Nederlände­rna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden