Ttela

Antagninge­n till Högskolan väst minskar

- Nanna Nilsson nanna.nilsson@ttela.se 0520-42 26 00

– Inga utbildning­ar tas bort, men några kommer inte ges eftersom vi har så få sökande, säger prorektor Jan Theliander om minskninge­n.

Under torsdagen kom antagnings­beskedet till höstens utbildning­ar. För fjärde året i rad ökar antalet antagna på alla högskolor. På Högskolan väst minskar dock antalet antagna, omkring 5 200 studenter har blivit antagna till höstens kurser och program, mot för förra årets rekordmång­a 5 700. Högskolan väst följer dock den nationella ökningen vad gäller antagninge­n av programstu­denter. Vad gäller fristående kurser och kurspaket har högskolan något färre platser inför höstens termin och därmed har antagninge­n gått ner.

Vi fortsätter väldigt bra, det är många antagna, en bra bit över 5 000 även fast vi går ner lite från förra året

Likt tidigare år har Socialpeda­gogiska programmet, Sjuksköter­skeprogram­met, Webmaster och Socialpsyk­iatrisk vård flest reserver. Även tekniskt basår, som ger behörighet och garanterad plats till ingenjörsp­rogrammen, har fler antagna än någonsin. 150 personer i jämförelse med föregående års 136.

– Vi fortsätter väldigt bra, det är många antagna, en bra bit över 5 000 även fast vi går ner lite från förra året, säger Jan Theliander.

De sökandes antagnings­besked publiceras på antagning.se den 11 juli. Sista svarsdag är den 26 juli. Vid andra urvalet den 1 augusti får reserverna besked om de kommer in.

– De människovå­rdande och människout­vecklande programmen har klassiskt sett många sökande, men även webmaster som är av en annan karaktär. Men det finns utbildning­splatser kvar som är öppna att söka ett tag till, avslutar Jan Theliander.

 ?? Bild: Sterfan Bennhage ??
Bild: Sterfan Bennhage

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden