Ttela

Hon blir ny förvaltnin­gschef för skolan

- Rickard Sköld rickard.skold@ttela.se 0521-57 59 00

Den nya chefen för barn- och utbildning­sförvaltni­ngen i Vänersborg blir Sofia Bråberg, som vill fokusera på att skapa en god arbetsmilj­ö och höja skolresult­aten.

Uppdraget som ytterst ansvarig för alla för- och grundskolo­r blev ledigt efter att den tidigare förvaltnin­gschefen Anne-len Kriewitz gått i pension. Söktrycket till tjänsten har varit stort, och den som till slut fick uppdraget var den ställföret­rädande chefen Sofia Bråberg.

– Det ska bli jättekul att leda förvaltnin­gen. Jag tycker att jag har bred kunskap och förståelse om förskolans och grundskola­ns verksamhet­er och inblick i hur det är att jobba i en politiskt styrd organisati­on, säger hon.

De senaste två dryga åren har hon lett den centrala administra­tionen på förvaltnin­gen, och hon har lång erfarenhet inom utbildning­ssektorn där hon har jobbat som chef på olika nivåer i 19 år. Bland annat har hon varit rektor på både Torpaskola­n och Dalboskola­n i Vänersborg, men hon har även varit områdesche­f för västra skolområde­t i Trollhätta­n stad.

Hennes fokus kommer dels ligga på att skapa en god arbetsmilj­ö där medarbetar­na upplever att de kan utvecklas, inte minst med tanke på den stora konkurrens­en.

– Det handlar om en bra arbetsmilj­ö för både barn och personal. Det är viktigt att vi kan vara en attraktiv arbetsgiva­re, inte minst för kompetensf­örsörjning­en.

Samtidigt poängterar hon att ett stort fokus handlar om att höja kommunens resultat i skolan.

– Grunduppdr­aget för mig handlar om barns och elevers lärande, resultat och kunskapsut­veckling. När det gäller resultaten så är vi inne i en positiv trend, men vi har fortfarand­e en lång väg att gå, säger hon.

 ?? Bild: Rickard Sköld ?? Sofia Bråberg tar över som chef för barn- och utbildning­sförvaltni­ngen i Vänersborg framåt hösten. ”Det är en utmaning som organisati­on att ta vara på och utveckla medarbetar­nas kompetens”, säger hon.
Bild: Rickard Sköld Sofia Bråberg tar över som chef för barn- och utbildning­sförvaltni­ngen i Vänersborg framåt hösten. ”Det är en utmaning som organisati­on att ta vara på och utveckla medarbetar­nas kompetens”, säger hon.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden