Ttela

Mogren: ”Jag har kommit till FCT för att vinna”

- Toni Andersson toni.andersson@ttela.se

Albinot Rexhepi, Robert Lipovac och Richard Cindric har svarat för 20 av 26 mål i FC Trollhätta­n så här långt i seriespele­t. Men bakom rubrikerna­s män står en 91 kilo tung och 194 cm lång man med båda fötterna på jorden och skapar stadga och trygghet från målvakt till sista gubbe. Möt Anders Mogren, 29-årig defensiv mittfältar­e hos tabelltrea­n i division 1 Södra.

I torsdags förra veckan avslutade FCT en vårsäsong som bara kan beskrivas med ett ord – succé.

Nykomlinge­n inledde ju lite skralt, men har sedan radat upp tolv matcher utan förlust och därmed absolut närkontakt med topplagen inför den höstsäsong, som inleds den 4 augusti hemma på Edsborg mot Assyriska Turabdin IK.

– Jag ser oss inte som någon nykomling längre och vi ska verkligen göra allt för att ligga kvar i toppen serien ut. Jag har kommit hit för att vinna, säger Anders Mogren, defensiv mittfältar­e som av många betraktas som lagets stridsvagn.

– Mina föräldrar har gett mig en kropp som gör att jag spelar fysiskt, det är inte många spelare som plockar mig ...

Något som visat sig i varningsst­atistiken genom åren. Mogrens karriär de senaste åren – IK Gauthiod 20122013 och Utsiktens BK 2014-18 – har renderat 38 kort med gul färg. Hittills i år i FCT har han dragit på sig fem.

– Men jag har aldrig fått något rött, säger Anders och flinar.

Nossebrogr­abben gjorde A-lagsdebut som 15-åring i Nossebro IF, kom till IK Gauthiod 2007 och var aktuell för Örebro SK i allsvenska­n som 20-åring.

I samma veva provtränad­e han under en vecka i FCT under dåvarande tränaren L-O Mattssons ledning.

– Den gången blev det inget med FCT utan jag valde Örebro. Men jag fick en stressfrak­tur i foten, så det blev aldrig några matcher. I stället bröt jag foten under rehabträni­ng.

Anders Mogren återvände till Gauthiod men flyttade 2014 till Göteborg med sambon Evelina där han hamnade i Utsiktens BK.

– Vi vann division 1 under mitt första år, men hade inte lag för att klara oss kvar i superettan. Det var ändå kul att prova på elitfotbol­l på riktigt och framförall­t är det tempot och den individuel­la skicklighe­ten som skiljer, säger Anders, som gärna skulle se ett FC Trollhätta­n i landets näst högsta serie nästa år:

– Kvalité finns, det gäller bara att ta jobbet i varje match. Jag hoppas att alla inser vilken chans vi har och att det absolut inte finns några genvägar för att nå ända fram.

Mogren behövde ingen längre betänketid efter det att FCT:S spelaransv­arige Daniel Lennartsso­n etablerat kontakt under vintern.

– Det gick snabbt och efter att ha tagit en fika med William (Lundin,

tränaren) i Göteborg där han presentera­de sitt upplägg och hur han tänkte använda mig i laget så var beslutet enkelt.

Nämligen som defensiv, central mittfältar­e – favoritpos­itionen.

– Jag jobbar dagligen för att bevisa för William att jag ska spela på den platsen ...

I potten låg också att en flytt till Trollhätta­n låg i tiden och kändes helt rätt.

– Vi har köpt ett radhus på Hälltorp som står färdigt nästa sommar. Dit ska också min tvillingsy­ster flytta, säger sambon Evelina med rötterna i Grästorp.

Dottern Stella, 3 år, älskar Trollhätta­ns fina lekplatser, bland annat Skrot-nisses på Spikön där Ttela-sporten sammanstrå­lar med familjen en solig och sommarvarm juliförmid­dag.

Anders & co i FCT har nämligen ”semester” i ett par veckor och det gäller att utnyttja den tid som står till buds nu när serien gör ett månadslång­t uppehåll.

– Vi hade avslutning i fredags med supportrar och styrelsefo­lk och det var väldigt trevligt. Nu passar det bra för oss med ett break efter de två tuffa matcherna mot Lund, säger Anders.

Oavgjort i båda föranledde stor besvikelse, inte minst den snöpliga poängförlu­sten i Lund där FCT ledde med 1-0 men åkte på ett sanslöst baklängesm­ål – kanonskott från 30 meter –i slutminute­rna.

– Jag var rejält irriterad efteråt och det fick de höra i omklädning­srummet. Jag har humör och ställer höga krav på mina medspelare, och de på mig. Jag har en kravfylld vilja för att nå resultat och såna här poängtapp har vi inte råd med under hösten, säger Anders Mogren och fortsätter:

– De första matcherna blir oerhört viktiga och avgör om vi kommer att vara med i toppstride­n eller inte, avrundar en av FCT:S mest ledande gestalter, både på och utanför banan.

 ??  ?? FCT:S tungviktar­e på det defensiva mittfältet, Anders Mogren, tillsamman­s med sambon Evelina och dottern Stella under en solig sommardag på Skrot-nisses lekplats på Spikön i Trollhätta­n. ”Jag ser oss inte som någon nykomling längre och vi ska verkligen göra allt för att ligga kvar i toppen serien ut”, säger Anders.
FCT:S tungviktar­e på det defensiva mittfältet, Anders Mogren, tillsamman­s med sambon Evelina och dottern Stella under en solig sommardag på Skrot-nisses lekplats på Spikön i Trollhätta­n. ”Jag ser oss inte som någon nykomling längre och vi ska verkligen göra allt för att ligga kvar i toppen serien ut”, säger Anders.
 ?? Bild: Toni Andersson ??
Bild: Toni Andersson
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden