Ttela

Valon lämnar Oddevold – hamnar i VFK i stället?

- Toni Andersson toni.andersson@ttela.se 0520-42 26 44

När Valon Gashi lämnade IK Gauthiod för spel i IK Oddevold var det med ett mål i sikte – att göra mål. En vårsäsong senare säger fakta att han inte har gjort en enda fullträff i division 1 Södra och på onsdagskvä­llen gick parterna skilda vägar. Nu kan han hamna i Vänersborg­s FK i stället.

När Valon Gashi, tidigare firad målskytt i VFK och senast i Gauthiod, skrev på för Oddevold till den här säsongen var det i syfte att bli Uddevallak­lubbens nye målspruta. Men så har inte blivit fallet.

– Vi lyckades inte ihop, säger sportchefe­n Johnny Schöön till Bohuslänin­gen.

54 mål blev det under de tre senaste säsongerna i division 2 – 40 i VFK och 14 i IKG – men alltså inget i söderettan med Oddevold.

En förklaring är förstås att Valon under tidigare Iko-tränaren Janne Carlsson inte fick spela från start någon gång i tolv matcher. Totalt fick han som inhoppare spela – 73 minuter!

Sedan tog tidigare Mif-tränaren Lennart ”Kral” Andersson över i Oddevold, men inte heller under honom blev det några mål för Valon Gashi som ändå fick chansen som startspela­re i tre matcher.

– Vi värvade honom för att han skulle göra mål och några sådana har han inte gjort. Samtidigt fick han inte riktigt chansen under Janne Carlsson. Helt enkelt lyckades vi inte ihop och det är även vårt ansvar, säger Johnny Schöön till Bohuslänin­gen.

Han fortsätter:

– Valon har gjort vad han har kunnat och har alltid kämpat trots att han har fått lite speltid. Han är en bra kille och vi ville inte stoppa honom när han ville lämna. Han är en mycket bättre fotbollssp­elare än vad han har lyckats få fram hos oss.

I samma sekund som nyheten kom ut att Oddevold och Valon Gashi i samförstån­d bryter kontraktet tog VFK:S klubbchef Joakim Sunnerdahl kontakt.

– Valon är Valon och är alltid välkommen tillbaka. Jag har pratat med honom, men mer än så är det inte i nuläget. Jag har förresten haft kontakt med honom under hela våren, han ser alltid våra matcher och snackar med killarna som han känner väl.

Ett besked huruvida det blir VFK eller inte lär komma inom kort eftersom Valon Gashi åker på semester senare i veckan.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? Valon Gashi var tidigare firad målskytt i Vänersborg­s FK och kan vara på väg tillbaka. Detta sedan han och Oddevold gått skilda vägar under onsdagskvä­llen.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE Valon Gashi var tidigare firad målskytt i Vänersborg­s FK och kan vara på väg tillbaka. Detta sedan han och Oddevold gått skilda vägar under onsdagskvä­llen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden