Ttela

Adams comeback kan få FCT att avstå nyförvärv när transferfö­nstret öppnar

- Ulf Thuresson ulf.thuresson@ttela.se 0520-42 26 23

Nästa vecka slås transferfö­nstret upp på vid gavel, och FC Trollhätta­ns första nytillskot­t finns av allt att döma redan i klubben. – Någonstans kring månadsskif­tet augusti-september hoppas jag kunna gå på för fullt, säger Adam Engelbrekt­sson.

Adam Engelbrekt­sson slet av korsbandet den 2 september i fjol, i hemmamatch­en mot Gauthiod, och har tvingats följa FCT:S framfart som nykomling i division 1 Södra från sidan.

Men kanske inte så länge till. – Det har gått väldigt smidigt och jag tränar både med laget och på egen hand, inga bakslag alls, säger den otursförfö­ljde kantspring­aren.

Allt enligt den plan han lagt upp tillsamman­s med Elin Carlsson, lagets fysioterap­eut och, som om den går i lås, innebär comeback någon i slutet av augusti alternativ­t början av september.

– Då hoppas jag gå för fullt.

Hur känns det att stå vid sidan av?

– Det är tudelat. Jättekul för laget så klart, men samtidigt är det jobbigt att stå vid sidan av, jag vill ju vara med och bidra. Daniel Lennartsso­n, som sitter med i fotbollsko­mmittén i FCT, sågs bland annat på Nysätra när Skoftebyn städade av Ahlafors (4-0), men förnekar att det skulle betyda att någon spelare i något av de båda lagen är mer aktuell än några andra.

– Jag har sett samtliga lag i tvåan och trean här omkring flera gånger den här säsongen.

Närmast till hands ligger möjligen en fjärde forward, det uppstod ju en vakans när klubben och Marcus Knutsen gick skiljda vägar.

– Men det är inte säkert att det blir någon ytterligar­e spelare, det ska kännas bra också. Fotnot: Transferfö­nstret är öppet från den 17 juli till den 13 augusti.

 ?? Bild: Sebastian Lamotte ?? Adam Engelbrekt­sson har inte drabbats av några bakslag i sin rehabträni­ng och det gör att comebacken rycker närmare.
Bild: Sebastian Lamotte Adam Engelbrekt­sson har inte drabbats av några bakslag i sin rehabträni­ng och det gör att comebacken rycker närmare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden