Ttela

Tredjeplat­s för Wilma i Falsterbo

- Ulrika Lindén

Wilma Hallberg från Trollhätta­ns Sportrytta­re gjorde bra ifrån sig i Falsterbo Horse Show då hon hoppade hem en tredjeplat­s i ponnyernas Grand Prix i tufft motstånd. – Alla som red där är grymt duktiga och alla gjorde sitt bästa. Målet var ju att komma topp tre, så jag är väldigt nöjd, berättade en glad Wilma efter tävlingen.

Wilma Hallberg rider sin egenutbild­ade ponny Hot Lady Carthago som endast är sju år gammal och tillsamman­s är de verkligen ett vinnande team.

– Jag är jättenöjd över min och Ladys insats under de här två dagarna. Jag försöker att bara vara lugn och ta det som en vanlig tävling så jag inte stressar upp mig i onödan. Jag går bara in och gör min grej, mer kan jag inte göra.

Ponnyklass­erna i Falsterbo reds över två dagar. I den inledande 1.25-hoppningen fick Wilma och hennes Lady till en snabb runda, men ett lätt nedslag på näst sista hindret gjorde att de inte lyckades ta sig in på prislistan.

– Lady var jättefin, vi gjorde en bra runda och fick med oss en bra känsla inför finalen.

Första klassen var en kvalklass som avgjorde startordni­ngen i finalen som reds över 1.30.

– Jag tycker att banorna var väldigt bra, tekniska och svåra, så det var väldigt kul att få komma in där och känna på hur det är att rida på den stora banan.

Även i finalen blev det en bom som föll för Wilma, men då endast ett ekipage klarade den svåra medelsvår A-banan felfritt räckte Wilmas prestation till tredjeplat­sen.

– Det har gått väldigt bra även om vi hade lite otur med att en bom föll på samma hinder båda dagarna. Det är så klart lite surt då jag jag gärna ville sätta nollan, summerade Wilma sitt Falsterbod­eltagande.

 ?? Bild: Privat ?? Tsr-ekipaget Wilma Jansson på Hot Lady Carthago svarade för härlig insats i Falsterbo Horse Show med en tredjeplat­s i ponnyernas Grand Prix.
Bild: Privat Tsr-ekipaget Wilma Jansson på Hot Lady Carthago svarade för härlig insats i Falsterbo Horse Show med en tredjeplat­s i ponnyernas Grand Prix.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden