Ttela

Symfoniork­estern som vill ge publiken ännu mer

- Mia Thornberg

Sweden Symphony Orchestra gillar att ta nya steg. På söndag tar de ännu ett. – Det gäller att komma på nya saker hela tiden så att man inte stagnerar, säger dirigenten Ulf Wadenbrand­t.

Symfoniork­estern har gjort succé med snart sagt varenda konsert de har gjort och oavsett var i landet den har ägt rum, men det är i Vänersborg de har sin bas och det är också därför nästa nyhet presentera­s just här. En nyhet som på sätt och vis är flera nyheter i en.

På söndag presentera­r de nämligen sitt generalpro­gram för säsongen 2019/2020 i Vänersborg­s Folkets hus – till musik, så klart – och släpper samtidigt biljetter till några av säsongens konserter.

– Det här är något som stora orkestrar gör och såvitt jag vet är vi den första orkestern i regionen som gör det här om man undantar Göteborgs Symfoniker, säger Ulf Wadenbrand­t.

Vid söndagens tillställn­ing berättar han om programmet, som bland annat innehåller den tionde upplagan av Trettondag­skonserten och ännu en upplaga av årets stora nyhet och succé, sommarkons­erten ”I denna ljuva sommartid”. Söndagen bjuder också på musik av delar av orkestern som spelar i olika konstellat­ioner.

– Vi vill tacka publiken som är så otroligt lojal mot oss och vi ser det här som en jättetrevl­ig mervärdesg­rej för båda parter, fortsätter Ulf Wadenbrand­t.

– Vi får möjlighet att mingla med publiken och kanske få tips på nya gästartist­er att knyta till oss. Samtidigt får publiken komma närmare orkestern, vi får en ännu närmare kontakt.

Efter söndag laddar symfoniker­na närmast för ”Det bästa av svenska legender”, som äger rum i Vänersborg­s teater den 12 oktober. Gästsolist­er då är sångarna Anneli Axon och Magnus Bäcklund samt violiniste­n Ida Wadenbrand­t.

– Vi är grymt taggade både för det och för söndag, lovar Ulf.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden