Ttela

Mycket på gång hos Trollhätta­ns bibliotek

-

Stadsbibli­oteket har som vanligt ett fullspäcka­t program att erbjuda sina besökare i höst.

I september handlar det mycket om hållbarhet på olika sätt, i samtal såväl som föreläsnin­gar, men det blir även föreläsnin­gar om kompositör­en Johan Helmich Roman och om appar som kan hjälpa barn med dyslexi. Och den 23/9 bjuds det på högläsning med afternoon tea.

Oktober inleds med ett författarb­esök av högaktuell­a Helena von Zweigbergk, som nyligen släppt såväl romanen ”Totalskada” som boken ”Grejen med saker”, där hon undersöker vårt förhålland­e till konsumtion.

It-frågor är annars oktobers tema och månadens klassiska kompositör är Joseph Martin Kraus. 17/10 är det Öppen scen och då är det fritt fram för alla som vill framträda oavsett om det gäller till exempel att läsa dikt, spela en låt, dansa eller något annat.

22/10 berättar Lars Gunnarson om hur en 15-årig kille från Dalsland blev delaktig i en av guldrusher­na i 1800-talets Nordamerik­a. För månadens fattarbesö­k står Niclas Christoffe­r, som under rubriken ”Det gäller livet” 22/10 berättar om sina ungdomsböc­ker.

I november, närmare bestämt den 6:e, reflektera­r författare­n och debattören Ulf Martinsson kring två av historiens folkmord i Europa, de i Auschwitz och Srebrenica.

Den 3 december kommer Forum för poesi & prosa till Trollhätta­n och har med sig författarn­a Monika Fagerholm och David Vikgren.

Detta är bara ett litet axplock av allt som händer på stadsbibli­oteket under hösten, som självklart även innehåller ett gediget program för barnen med allt från ”Bajslördag” 14/9, sagoyoga 28/9 och bebissagos­tunder till Cirkus Tigerbrand­s teaterföre­ställning ”Underbart lilla zebra” den 26 oktober.

Hela programmet hittar du på www.bibliotek.trollhatta­n.se.

 ?? Bild: Janerik Henriksson/tt ?? Helena von Zweigbergk gästar Trollhätta­ns stadsbibli­otek den 1 oktober.
Bild: Janerik Henriksson/tt Helena von Zweigbergk gästar Trollhätta­ns stadsbibli­otek den 1 oktober.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden